Europski kongres mladih poljoprivrednika u Bruxellesu

Ivan Gašić bori se za titulu najboljeg europskog mladog poljoprivrednika EU

Agrovijesti
Izbor najboljeg mladog poljoprivrednika EU Fotografija: Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu
Ivan Gašić osvojio je u svibnju 2018. godine nagradu za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika na natječaju koji organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir

U Europskom parlamentu u Bruxellesu danas se održava 5. Europski kongres mladih poljoprivrednika u organizaciji Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP), najjače političke grupacije unutar Europskog parlamenta na kojem se očekuje više od 300 sudionika.

Hrvatsku će predstavljati Ivan Gašić, najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik pobjednik natječaja koji je treći put zaredom organizirala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir.

Ivan Gašić na svom se obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u Beketincima u Osječko-baranjskoj županiji bavi proizvodnjom i preradom kravljeg mlijeka. Godišnje proizvode 200 tisuća litara mlijeka dok 36 tisuća litara preradi u sir. Mlijeko s Gašićeve farme nosi oznaku „mlijeko hrvatskih farmi“, a svoje proizvode plasira manjim dijelom u lokalne restorane, dok ih velikim dijelom prodaje na kućnom pragu i na sajmovima.

Na europskom natjecanju, Gašić je sa svojim projektom ušao u finale i nalazi se među 12 odabranih koji će imati priliku predstaviti svoj rad te se natjecati u jednoj od triju kategorija i to onoj za najbolji projekt, najodrživiji projekt te najinovativniji.

Prošle je godine Hrvatsku predstavljao Matija Cetinić-Frankos čiji je projekt u sve tri kategorije osvojio drugo mjesto, dok je nagradu stručnog povjerenstva za najbolji projekt dobio mladi poljoprivrednik iz Nizozemske, najodrživijim projektom je proglašen onaj iz Španjolske, a najinovativniji je bio mladi poljoprivrednik iz Austrije.

Osim Ivana Gašića na kongresu sudjeluju i nositelji deset najboljih hrvatskih projekata kojima je zastupnica Petir osigurala put, a ovom će se prilikom upoznati i s radom europskih institucija.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje