DOBRA IDEJA

Ivanka Vujković osmislila kako u sekundi i bez pol muke izvući sve koštice iz tikve

Agrovijesti
Ivanki pomažu prijateljice Marica Šanjić i Antonija Kokša Fotografija: Podravski.hr
Originalnom idejom dosjetljiva Ivanka ne mora izdvajati novac za kombajniranje svoje oranice niti gubiti vrijeme i živce na ručno vađenje

Ivanka Vujković iz Molva kod Đurđevca za vađenje koštica iz plodova bundeve koristi ni manje ni više nego – usisivač!
Originalnom idejom dosjetljiva Ivanka ne mora izdvajati novac za kombajniranje svoje mekote niti gubiti vrijeme i živce na ručno vađenje, piše Podravski hr. Svojevrsni patent, ističe ona, osmišljen je još lani kad je odustala od ugovaranja otkupa bundeva.

– Nisam bila zadovoljna otkupnom cijenom i odlučila sam da ću sama predati koštice proizvođaču ulja u Čakovcu. Tako sam ostala bez usluge kombajniranja, a zajedno sa suprugom Ivicom došla sam na ideju da pokušamo usisivačem olakšati posao vađenja koštica – priča nam Ivanka Vujković.

To se pokazalo kao pun pogodak jer usisivač u samo nekoliko sekundi “povuče” koštice iz plodova.

– Ručno bi mi trebalo najmanje pet minuta da iz jedne bundeve izvučem sve koštice – kaže Ivanka Vujković.

Kako bi “patent” bio još učinkovitiji, prilikom vađenja koštica Ivanka ima pomoć prijateljica Marice Šanjić i Antonije Kokša. Jedna je zadužena za prikupljanje tikvi, a druga za sječu pa posao, ističu one, ide kao na industrijskoj traci.

– Marica i Antonija su mi kao desna ruka. Uz njihovu pomoć u jednom danu riješim cijelu mekotu na kojoj imam bundeve – zaključila je Ivanka Vujković.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje