ODLUKA "GLASA NARODA"

Izabrane najkumice varaždinskog placa

Agrovijesti
Izabrane najkumice varaždinskog placa Fotografija: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
"Naša je namjera da ih na ovaj način istaknemo, promoviramo i zahvalimo im što zbog njih tijekom cijele godine imamo zdrave i svježe proizvode na tržnici"

Nakon 11 godina, koliko se bira najkumica na varaždinskom placu, prvi put je nagrađen najkumek. To je Drago Hleb, u ime kojeg je nagradu preuzela kolegica Marija Hajdin. Drugoplasirana kumica je Marija Košić, a treće mjesto pripalo je Mariji Pocedulić (na slici).

O najkumeku i najkumicama odlučivali su tijekom studenog čitatelji Varaždinskih vijesti i Regionalnog tjednika, a glasati se moglo i na samom varaždinskom placu.

 Riječ je o lijepoj tradiciji, ali kao i svaka tradicija, dobro je da se s vremena na vrijeme malo promijeni. Svake godine sve je više glasača, a svatko od njih pronađe nekoga za koga zna odakle su mu proizvodi, da imaju kontrolirano porijeklo, s kime mogu porazgovarati i tko im je najdraži - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok i dodao da su kumice na placu zapravo glas naroda jer dnevno komuniciraju s najviše građana.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar kaže da su to vrijedni ljudi koji ustaju rano ujutro, prodaju i brinu o obiteljima i poljoprivrednim gospodarstvima. - Naša je namjera da ih na ovaj način istaknemo, promoviramo i zahvalimo im što zbog njih tijekom cijele godine imamo zdrave i svježe proizvode na tržnici. Uvijek naglašavam da su kumice kostur naše tržnice i da bez njih ne bi bilo ovakvog placa. 

One čine onu bitnu razliku naspram kupnje u supermarketima i zbog njih stvarno možemo reći da proizvodi dolaze od polja do stola u jednome danu - rekao je Ciglar.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje