PRVI 'GUSTI OD KOBASICA'

Izbor nabolje domaće kobasice dubrovačkog kraja

Agrovijesti
Fotografija:
Udruga Agroturizam Konavle organizira edukacijsko-natjecateljski gastro događaj "Gusti od kobasica", koji će se održati u subotu, 15. veljače

Edukacijsko - natjecateljski gastro događaj "Gusti od kobasica" održat će se u subotu, 15. veljače 2020. godine u Mlinici Pišta u Ljutoj, priopćili su iz udruge Agroturizam Konavle.

Edukaciju "Tehnologija proizvodnje kobasica", koja počinje u 17 sati, vodit će predavač dr. sc. Mario Bratulić, a natjecanje u izboru za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja započinje u 19 sati. U programu sve posjetitelje očekuju  zabavni i gastronomski sadržaji uz degustaciju kobasica.

Program će završiti proglašenjem pobjednika, dodjelom diploma, pehara i novčanih nagrada. Ulazak na edukaciju i degustacije je slobodan za sve posjetitelje.

Posebno se pozivaju svi zainteresirani proizvođači domaćih kobasica da donesu uzorke i sudjeluju u prvim "Gustima od kobasica". Preuzimanje uzoraka održat će se također u subotu, od 16:30 do 19:00 sati u Mlinici Pišta. U izboru za najbolju domaću kobasicu „Gusti od kobasica“, Konavle 2020. godine mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.

Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine kobasice, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade uz presižnu titulu „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“.

"Gusti od kobasica" nastavak je aktivnosti Agroturizma Konavle koje se provode s ciljem podizanja kvalitete tradicijskih proizvoda. Edukacija se provodi uz potporu Ministarstva turizma u okviru projekta "Edukacijom do vlastitih ideja".