Promocija

Izložba "Najljepši školski vrtovi u RH" otvorena u Bruxellesu

Agrovijesti
Vrt Fotografija: Pixabay
Zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir otvorila je u ponedjeljak u Europskoj školi u Bruxellesu izložbu "Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj".

Otvaranje izložbe uz zastupnicu Petir prigodnim govorima pozdravili su hrvatski veleposlanik u Belgiji Mario Nobilo, hrvatska nastavnica u Europskoj školi Ivan Lukac Bonačić, autorica izložbe i  dugogodišnja urednica Hrvatskog radija Lidija Komes i predsjednica povjerenstva za izbor najljepših školskih vrtova i voditeljica projekata u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vesna Cetin Krnjević.

Izloženo je 50-tak  plakata s fotografijama najljepših pobjedničkih školskih vrtova iz cijele Hrvatske u proteklih 20 godina.

Projekt “Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj” započeo je još 1994. s ciljem razvoja ekološke osviještenosti kod djece. U njemu  sudjeluju osnovne i srednje škole diljem Hrvatske, a zajedno ga provode Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. 

Europska škola u Bruxellesu ima oko dvije i pol tisuće učenika iz svih zemalja članica EU-a. Riječ je uglavnom o djeci zaposlenika europskih institucija. Europska škola osnovana je s ciljem kako bi se djeca djelatnika europskih institucija mogla školovati na materinjem jeziku i po školskom programu zemlje iz koje dolaze. Zasad ne postoji hrvatski razred jer nema dovoljan broj djece.  Četrdesetak hrvatskih učenika u toj školi uglavnom pohađaju nastavu na engleskom, francuskom ili njemačkom, ali imaju hrvatski jezik kao dio nastave.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje