Trgovina

Izvoz voća i povrća iz Srbije u Rusiju nije ograničen

Agrovijesti
Bobičasto voće Fotografija: Pixabay
U prvih osam mjeseci 2017. godine izvoz povrća iz Srbije u Rusiju bio veći za 22 posto nego u istom razdoblju 2016., a izvoz voća bio je veći za 10 posto.

-Izvoz voća i povrća iz Srbije na rusko tržište nije ograničen, a suradnja s ruskim kolegama je izuzetna, objavilo je srpsko MInistrarstvo poljoprivrede reagirajući na informacije u pojedinim medijima kako je ograničen izvoz srpskih proizvoda na tržište Ruske Federacije,

-Obavještavamo javnost da je, unatoč tome što bi se netko i radovao takvim neistinama, riječ o apsolutno netočnim tvrdnjama, kao i da je u prethodnom razdoblju postignuta izuzetna suradnja sa nadležnim ruskim institucijama. Potvrda dobre suradnje je značajan i konstantan rast izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Srbije na tržište Ruske Federacije, posebno povrća i  voća. U prvih osam mjeseci 2017. godine izvoz povrća iz Srbije u Rusiju bio je veći za 22 posto nego u istom razdoblju 2016. godine, a izvoz voća bio je veći za 10 posto - navodi se u priopćenju. 

Konkretno, u kolovozu Srbija je imali oko 1.200 pošiljaka, dok je za spomenutih 12 pošiljaka  u dnevnoj komunikaciji sa kolegama iz ruske nadležne inspekcije koje će i obavijestiti o rezultatima analiza istih. Svakako, ukoliko bude potrebe, inspektori Roseljhoznadzora su pozvani da u svakom trenutku dođu u Srbiju i zajedno sa srpskim kolegama analiziraju sve sporne točke. 

Srpski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović će idući tjedan u Moskvi sudjelovati na sjednici mješovite komisije gdje će sa najvišim ruskim dužnosnicima, među ostalim,i ministrom poljoprivrede Aleksandrom Tkačevim, razgovarati o svim pitanjima. Ruska Federacija je za Srbiju jedan od dva najviša prioriteta u izvozu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje