Najava

"Jačanje konkurentnosti hrvatskog voćarstva"

Agrovijesti
Jabuke Fotografija: Villa Sagosde
Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu najavila je 14. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem na temu jačanja konkurentnosti hrvatskog voćarstva.

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i Hrvatska voćarska zajednica (HVZ), pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, organiziraju 14. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem na temu „Jačanje konkurentnosti hrvatskog voćarstva“.

Na okruglom stolu o jačanju konkurentnosti hrvatskog voćarstva analizirat će se stanje u voćarstvu RH, raspravljati o Zakonu o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom i UTP direktivi EU te predstaviti nacionalna oznaka kvalitete "Značka kvality". Brojni inozemni i domaći stručnjaci izlagat će na teme unutar sekcija pomoekologije i pomozifziologije, zaštite bilja, tehnologije i prerade te rpoizvodnje i ekonomike u voćarstvu.  

Suorganizatori savjetovanja su Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Sveučilište u Splitu – Međusveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda, Sveučilište u Dubrovniku-Zavod za mediteranske kulture, Poljoprivredni institut Osijek, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša Split, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, Znanstveni centar izvrsnosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja i Zagrebačka udruga voćara.

Savjetovanje će se održati 20. i 21. studenog 2019. godine u Termama Tuhelj. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje