Akvizicije

Jaffa kupila Banini iz Kikinde

Agrovijesti
Čokolada Fotografija: Pixabay
Kompanija Jaffa iz Crvenke danas je na aukciji kupila kikindsko poduzeće Banini u stečaju, po početnoj cijeni od 15 milijuna eura

Jaffa je bila jedini sudionik na aukciji, a od kupovine su odustali Industrija mesa Matijević iz Novog Sada i Industrija keksa Bambi iz Požarevca.

Generalni direktor Jaffe Bojan Knežević je, kako prenosi Blic, novinarima nakon aukcije rekao da odluka o kupovini Baninija nije bila laka jer je početna cijena visoka. 

"Da je cijena niža, bilo bi više kupaca. Banini je u velikim problemima, u stečaju je jer ima više od 40 milijuna eura duga bankama i više od 10 milijuna eura duga dobavljačima", kazao je Knežević. 

On je dodao da je strateška odluka Jaffe bila da vlasniku, Kapa star grupi, predloži tu akviziciju, jer vjeruje u zajednički potencijal proizvoda Jaffe i Baninija. 

"Pred nama je veliki posao, planiramo podići proizvodnju u Kikindi. Ovdje ćemo proizvoditi isti asortiman koji je Banini do sada imao", najavio je Knežević i poručio da oko 500 radnika Baninija ne trebaju brinuti za svoja radna mjesta, jer im "tvornica bez radnika ništa ne znači".

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje