VIŠEMILIJUNSKI BONUSI HRVATSKIH ŠUMA

Jakovina: Prihvaćam kritike na moj račun, ali ne i podmetanja

Agrovijesti
Tihomir Jakovina bivši ministar poljoprivrede Fotografija: Ivica Galović/PIXSELL
Biviši ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina dao je izjavu o velikim bonusima poslovodstvu Hrvatskih šuma. Rekao je da su oni povezani s dobrim poslovanjem Hrvatskih šuma, a pozvao je menadžere da ih se odreknu

Bivši ministar poljoprivrede, SDP-ov Tihomir Jakovina ispred Hrvatskih šuma dao je izjavu za medije u vezi s isplatama višemilijunskih bonusa članovima Uprave Hrvatskih šuma. Rekao je kako su oni povezani s dobrim poslovanjem Hrvatskih šuma, a pozvao je menadžere da ih se odreknu.

- Prihvaćam kritike za bonuse koji su bili postavljeni kao moguća nagrada za poslovanje. Nisam 2012. godine mogao znati kako će poslovati i da će biti tako dobri rezultati. Ugovor o radu potpisao sam u siječnju. Prihvaćam dio kritika na moj račun, ali ne mogu prihvatiti podmetanje gospodina Jandrokovića. Prije 2011. godine isplaćivalo se milijunske bonuse i gubitašima, rekao je Jakovina.

- Ogradit ću se i od kritika Petrova, rekao je Jakovina. - Gospodin Petrov bi kao stručnjak u pregovorima sa sindikatima, trebao znati kako nije riječ o klasičnim otkazima, nego o odlascima u mirovinu i osobno uvjetovanim otkazima koji su bili suglasni sa sindikatom, rekao je Jakovina. - U siječnju 2012. razriješena je stara i imenovana nova uprava Hrvatskih šuma. Više od 10 posto bila je manja bruto plaća za nove članove Uprave, izbačene su police životnoga osiguranja, kao i ogromne otpremnine u slučaju odlaska.

- Glede poslovanja u razdoblju 2012.-2015. neto dobit je bila 383 milijuna kuna. Četiri godine prije bila je 50-ak milijuna kuna, rekao je Jakovina. - To govori o profesionalnosti ove uprave. Imala je 20-ak puta bolje rezultate od svih drugih, rekao je. Poručio je i da snosi odgovornost te pozvao kolege koje su nestranački da povuku svoja potraživanja.

Na pitanje novinara je li riječ o tajnim ugovorima, Jakovina je rekao: Nisu tajni, to su klasični ugovori o radu i svi su ih mogli vidjeti, dodao je. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje