Financijska injekcija

Jamstveni fond za potporu i ulaganja u poljoprivredno-prehrambeni sektor i šumarstvo

Agrovijesti
Polje pšenice Fotografija: Morana Begač, Agrobiz
Jedan od glavnih ciljeva je da ovaj instrument bude potpora rizičnijim projektima koji su namijenjeni za stimuliranje lokalnog gospodarstva.

Novi fond za pomoć i potporu ulaganjima u poljoprivredi, prehrambenom sektoru i šumarstvo pokrenut je krajem veljače na službenoj ceremoniji u Toulouseu u Francuskoj.

Takozvani Fond garancija i jamstava će uz potporu novca iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD) i uz pomoć Europskog investicijskog fonda, osigurati 13,5 milijuna eura za ulaganje u lokalno gospodarstvo. Lokalno gospodasrstvo će potpomoći time što će jamčiti kredite lokalnim poljoprivrednicima, poljoprivredno-prehrambenim proizviođačima i šumarstvu.

Želja im je da ovaj financijski instrument utječe i na kreditni portfelj 67,5 milijuna eura koji će biti isplaćeni od strane odabranih regionalnih banaka. Banke će time moći osigurati sredstva za mala i srednja poduzeća koja će iskoristiti za ulaganje u nove projekte u prehrambenom sektoru, poljoprivredi i šumarstvu čitave Occitanie regije.

Obrtna sredstva će također podupirati održivi razvoj tih poduzeća. Jedan od glavnih ciljeva je da ovaj instrument bude potpora rizičnijim projektima koji su namijenjeni za stimuliranje lokalnog gospodarstva

  • Avatar
    ministar 05. Travanj 2017. u 17:21 lex Agrokor...
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje