Uvozne nakande će biti smanjenje

Je li ministar Tolušić popustio? BiH mediji tvrde da je postignut dogovor

Agrovijesti
Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede Fotografija: Patrik Macek/PIXSELL
Dok portali u BiH tvrde kako je postignut dogovor o smanjenju naknada za fitosanitarne kontrole iz Ministarstva poljoprivrede kažu da će, čim budu imali novosti na ovu temu izvijestiti medije i javnost.

Nakon što je jučer u Sarajevu na sastanku ministara četiri zemlje regije zaključeno da Hrvatska mora hitno ukinuti diskriminatorske odredbe, ministar Mirko Šarović je danas razgovarao s hrvatskim ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem. Dogovoreno je da će takse biti smanjene, ali nije dogovoreno za koliko, tvrde portali u BiH.

Na naš upit da li je ova informacija točna iz Ministarstva poljoprivrede RH su odgovorili: 

"Čim bude novosti na tu temu izvjestit ćemo medije".

Hrvatska je uvela Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima čime su naknade za inspekcijski nadzor s 12 eura povećane na 270 eura što je revolitralo zemlje u regiji. Zbog toga su se jučer u zgradi Parlamenta BiH sastali ministri trgovine BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Mirko Šarović, Rasim Ljajić, Dragica Sekulić i Ljupčo Nikolovski potpisali su zajedničko pismo koje su poslali Europskoj komisiji, a Hrvatsku su pozvali da hitno ukine diskriminirajuće mjere.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje