Sindikat poljoprivrede dao podršku Pipuniću

Jedino ovakve proizvodne investicije mogu spasiti Slavoniju od odlaska mladih

Agrovijesti
Pogoni tvrtke Žito d.o.o. Osijek Fotografija: Žito d.o.o.
“Ono što smo vidjeli je zaista impresivno. Ovakvi proizvodni pogoni potrebni su Slavoniji i Baranji i onda mladi sigurno ne bi napuštali Slavoniju i tražili zapošljavanja u tuđem svijetu", kažu i sindikatu PPIDV-a.

Delegacija Sindikata PPDIV-a, na čelu s predsjednikom Šimom Oreškovićem posjetila je nove proizvodne pogone tvrtke Žito iz Osijeka i uvjerila se u opravdanost takvih investicija koje jedine mogu povećati zaposlenost i spasiti istočnu Slavoniju i Baranju od zapuštenosti i napuštanja mladih ljudi.  Delegacija je obišla proizvodne pogone, a primio ih je i vlasnik Marko Pipunić, te ih upoznao sa investicijom vrijednom gotovo 500 milijuna kuna, kao i sa namjerama za proširenje, odnosno povećanje proizvodnje, objavili su iz PPDIV-a.

Žito u novom proizvodnom pogonu namjerava zaposliti gotovo 200 mladih ljudi, te još 200 u vezanoj proizvodnji kod drugih poslodavaca, kao i veći broj kooperanata.

“Ono što smo vidjeli je zaista impresivno. Ovakvi proizvodni pogoni potrebni su Slavoniji i Baranji i onda mladi sigurno ne bi napuštali Slavoniju i tražili zapošljavanja u tuđem svijetu.

Sindikat PPDIV u potpunosti podržava ovakve investicije kojih sigurno može biti više da ne postoje ljudi u državnoj vlasti kojima očito nije stalo da se u Slavoniji i Baranji grade ovakvi kapitalni objekti, kaže Šimo Orešković.

Tvrtki Žito a i drugima koji su aplicirali sredstva iz EU, pogotovo iz mjera 4.2., nepravedno i rekao bih protuzakonito uskraćena sredstva voljom jednog ministra, iako su u cijelosti ispoštivati uvjeti za dobivanje sredstava iz EU fondova koja su bila regulirana Pravilnikom, dodaje Orešković.

Orešković je pozivao novu Vladu i resorno Ministarstvo da se očituju, podržavaju li u Slavoniji i Baranji ovakve investicije i što će učiniti da se ispravi nanesena nepravda i učinjena šteta tvrtkama kojima su uskraćena prava na sredstva iz EU fondova.

Delegacija Sindikata PPDIV-a zahvalila je Pipuniću na mogućnosti da posjete nove proizvodne pogone, te još jednom dala podršku tvrtki Žito d.o.o. da nastavi sa investicijama pozivajući se na Sporazum o osnivanju Socijalnog vijeća za sektor prehrambene industrije i poljoprivrede, sukladno kojem zajednički možemo djelovati prema institucijama države, sve s ciljem sprječavanja negativnih pojava koje onemogućuju razvoj i investicije, proizvodnju i zaposlenost.

 

  • Avatar
    limun 17. Studeni 2016. u 08:38 otkrili su toplu vodu- treba biti i velikih pogona koji gutaju sirovine i proizvode od toga proizvode s dodanom vrijednošću
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje