SIgurnost hrane

Još jedan incident sa hranom: Povučen pureći hamburger s ružmarinom

Agrovijesti
Pureći hambureger sa ružmarinom Fotografija: Ministarstvo poljoprivrede
Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u subotu navečer da je s hrvatskoga tržišta povučen i opozvan pureći hamburger s ružmarinom talijanskoga proizvođača  AIA S.P.A. P. zbog osnovane sumnje da sadrži bakteriju Salmonella spp, te obavijestilo trgovačke lance da taj proizvod odmah povuku s tržišta i o tome žurno izvijeste Sustav brzog uzbunjivanja za hranu - HR RASFF

Ministarstvo poljoprivrede obavještava i sve trgovačke lance da, ako imaju taj proizvod u svojim trgovinama, da ga odmah povuku s tržišta i o tome žurno izvijeste Sustav brzog uzbunjivanja za hranu - HR RASFF (rasff-croatia@mps.hr). 

U priopćenju Ministarstva stoji da je 15. studenoga, u sklopu pojačanih kontrola hrane životinjskoga podrijetla, provedena službena kontrola veterinarske inspekcije u objektu PLODINE d.d. na adresi Industrijska zona R-29, Kukuljanovo. S tim u vezi, Veterinarska inspekcija izvijestila je u subotu, 19. studenoga, da postoji osnovana sumnja da proizvod "Pureći hamburger s ružmarinom", s rokom valjanosti do 22. studenoga ove godine, talijanskoga proizvođača AIA S.P.A. P.,Le Apollinare Veronesi, 1 – 37036 S Martino B.A. (VR), Italija

Veterinarski zavod u Rijeci provodi mikrobiološke pretrage radi tipizacije bakterije, a rezultati nalaza očekuju se u nedjelju.   

Bakterija iz grupe Salmonella spp. izaziva zaraznu bolest salmonelozu koju najčešće uzrokuje hrana životinjskog podrijekla - jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini. Hranu, osobito onu životinjskoga podrijetla, treba dobro termički obraditi prije konzumacije.

 

 

  • Avatar
    limun 20. Studeni 2016. u 07:28 Nažalost besparica pogoduje ovome, jer ljudi nemaju novaca za ništa, pa hrle po takve proizvode i na AKCIJE! O tome treba educirati na TV i govoriti javno bez pardona.
  • Avatar
    limun 20. Studeni 2016. u 07:25 Ovo stanje je dobro za osvješćivanje javnosti. Treba jesti jedan šnicl, ali skup i zdrav, a ne se prejedati smećem, samo zato jer je jeftino.
  • Avatar
    limun 20. Studeni 2016. u 07:22 Poznato je da začinima prikrivaju smrad u proizvodnji prerađevina. Npr bijeli luk je idealan i sl.
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje