Manifestacije

Jubilarna, 20. kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici

Agrovijesti
Kesten Fotografija: Pixabay
U Hrvatskoj Kostajnici ovoga se vikenda održava jubilarna, 20. kestenijada, prvi put kao manifestacija koju je Europska komisija uvrstila na mapu "Okusi Europe".

Pokrovitelji Kestenijade su Hrvatski sabor i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a manifestacija počinje u petak u 19 sati kad se otvara i više prigodnih izložbi.

Subotnji program počinje nakon dolaska "Kesten cuga" koji, uz stajanje u Buzinu, Velikoj Gorici, Lekeniku, Sisku i Sunji, sa zagrebačkog Glavnog kolodvora polazi u 8,05 sati. Goste će od željezničke stanice do gradskog središta dopratiti limena glazba, a posjetitelji će potom krenuti u organizirano branje kestena.

Uz brojna predavanja i izložbe, bit će upriličen i streličarski turnir kod Starog grada, nastupit će kulturno-umjetnička društva i poznati pjevači, a kroz grad će proći svečana povorka. 

U programu u nedjelju sudjelovat će Lička skupina "Plješivica", društvo Matice umirovljenika iz Jastrebarskog, udruga Sveti Juraj iz Đurđevca, udruga zborskih pjevača iz Kupljenova i mnogi drugi.

Poseban je program za vikend je pripremljen za najmlađe. Tijekom manifestacije svakih će pola sata autobusi voziti goste u berbu do kesten-šume.

U sklopu Kestenijade se održava i Sajam zdrave hrane, s posebnom ponudom jela i slastica od kestena.     

Moći će se otići do Spomen obilježja Gordanu Ledereru.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje