zanimljivosti

Južnokorejski predsjednik udomio psa spašenog s farme za meso

Agrovijesti
Pas Fotografija: Thinkstock

Predsjednik Južne Koreje Moon Jae-in ispunio je jedno od svojih predizbornih obećanja udomivši psa iz utočišta za životinje.

U jednoj od objava na svojoj Facebook-stranici, Cheng Wa Dae („Plava kuća”, predsjednikova službena rezidencija u Seoulu) predstavila je Toryja kao „prvog psa” zemlje, što se drži potezom podrške pravima životinja u Južnoj Koreji.

Četverogodišnji crni mješanac udomljen je iz organizacije za prava životinja Coexistence of Animal Rights on Earth (CARE), a ovo je prvi put da je pas iz utočišta postao tzv. prvi pas.

Aktivnosti CARE-a su i, između ostalih, organiziranje kampanji protiv uzgoja pasa za meso u Aziji, tako da se udomljavanje Toryja iz te organizacije drži slanjem snažne poruke protiv te prakse. Organizacija je spasila Toryja s farme za uzgoj pasa za meso prije dvije godine, no nije mogla pronaći udomitelja zbog predrasuda prema crnim psima u Južnoj Koreji. Predsjednik kaže da ovo udomljenje pokazuje „da i ljudi i životinje trebaju biti slobodni od predrasuda i diskriminacije”. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje