EU

Kad bi britanske svinje mogle glasati…glasale bi za Brexit!

Agrovijesti
Svinjogojstvo Fotografija: Pixabay
Britanski ministar poljoprivrede govorio je o potpori Velikoj Britaniji u izlasku iz Europske unije tvrdeći da bi to željele životinje na farmama, kada bi mogle glasati

George Eustice tvrdi da bi dobrobit životinja bila bolja da Britanija ne mora ispunjavati EU standarde. Također, predložio je Britanija može nadoknaditi  sredstva poljoprivrednicima koji su koristili fondove EU za poboljšanje dobrobiti životinja.  

Ministar Eustice rekao je da bi potencijalne nove investicije u dobrobit životinja bile popularne među mnogim potrošačima jer su ljudi sve više zainteresirani odakle dolazi njihova hrana. „Interes potrošača za znanjem da li je piletina ili svinjetina uzgajana dobro sve više raste.“, rekao je ministar u razgovoru za The Times.

Zajednička poljoprivredna politika koju provodi EU osigurava skoro polovicu prihoda poljoprivrednicima. Prijedlog ministra za naknadu poljoprivrednicima baziran je na činjenici da će imati manjak zarade ukoliko Britanija izađe iz EU te će trebati dodatnu potporu. Dodao je međutim kako nema garancije da će to Vladi biti održivo da pronađe sustav potpora poljoprivrednicima, u dugoročnom razdoblju.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje