VELEČASNI POLJOPRIVREDNIK

Kad naš župnik sjedne u traktor, izgleda kao dijete s najdražom igračkom

Agrovijesti
Župnik poljoprivrednik Fotografija: Podravski.hr
Susreli smo ga kako sa Stjepanom Antolićem, poznatim poljoprivrednikom iz Drnja, umjetnim gnojivom prihranjuje uljanu repicu na jednom polju kod Šoderic

Vlč. Mario Kaniški, župnik iz Drnja kod Koprivnice, slobodno vrijeme odlučio je iskoristiti kako bi pomogao mještanima u radovima u polju. Susreli smo ga kako sa Stjepanom Antolićem, poznatim poljoprivrednikom iz Drnja, umjetnim gnojivom prihranjuje uljanu repicu na jednom polju kod Šoderice, prenos Podravski.hr

– Kao dijete sam s djedom radio na njegovom imanju tako da mi vožnja traktora nije strana. Otkako sam postao župnik u Drnju, sprijateljio sam se s prvim susjedima Antolićima pa mislim da je lijepo i kršćanski pomoći ljudima ako mogu. Zato sam vrijeme kad nemam obaveza u crkvi odlučio iskoristiti na ovaj način. Ne vidim ništa loše u tome da kao svećenik i na ovaj način pomognem župljanima – kazao je velečasni Mario.

Kako kaže, veseli ga pomoć drugima, ali i mogućnost da nauči nešto novo i pritom bude koristan.

– Velečasni Mario dobar je učenik, jako brzo je savladao rad s traktorom i priključcima kad je već radio s njima. Mislim da je pohvalno da se kao novi svećenik i na ovaj način želi uključiti u život stanovnika Drnja, a vidim da ga to veseli. Kad sjedne za volan traktora, to je kao da ste djetetu dali novu igračku – kazao je Stjepan Antolić za kojeg je radna godina počela nešto ranije nego prijašnjih godina.

– Već sad smo morali krenuti s prihranom jer je zemlja suha, a inače se to radi kasnije u ožujku. No, vremenske prilike su takve da se ovaj posao ne smije odgađati, a budući da smo tek počeli, čeka nas još jako puno posla – objasnio je Stjepan koji je ove godine na 250 rali zemlje zasijao pšenicu, uljanu repicu i kukuruz. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje