Slavni i vinarstvo

Kakav je Jay Z-ev šampanjac Ace of Spades?

Agrovijesti
Jay Z-ev šampanjac Ace of Spades Fotografija: Armand de Brignac Champagne FB Pogledajte galeriju
Direktorica kušanja Decanter.coma Christelle Guibert kušala je Armand de Brignac Champagne repera Jay Z-a, koji se prodaje za stotine dolara po boci

Jay Z je povećao svoj udio u vlasništvu Armand de Brignac Champagne, nadimka Ace of Spades u 2014. godini nakon kupovine Sovereign Brandsa. Hip-hop fanovi su mogli zapaziti zlatnu bocu ovog razmetljivog branda u video spotu iz 2006. Show Me What You Got.

Ace of Spades ima ugled party šampanjca i vjerovanje je da je jedini dostupan u 30-litarskoj Midas boci. No, iza skupocjene slike, kakvo je vino?

Prije svega, napravila ga je obitelj Cattier, koja je osnovala svoju kuću šampanjca 1763. godine prije Francuske revolucije. Cattier je još uvijek vlasnik dijela branda uz Jay Z-a, ali nije objavljeno previše detalja. Cattier, koji ima dugu povijest proizvodnje šampanjska za druge pod licencom, radi oko 100.000 bova Armand de Brignaca svake godine, što je samo mali dio obiteljske godišnje prodaje od 1 milijuna boca.

Jay Z-ev šampanjac Ace of Spades

Obitelj posjeduje 33 ha vinograda, a razmjer kupljenog i vlastitog grožđa za proizvodnju vina je 50:50 posto. Emilien Boutillat, vinar, je jedna od 14 osoba koja radi na ovom brandu. Za Decanter je rekao da vina provode najmanje tri godine na talogu, a zatim tri do šest mjeseci u boci nakon dégorgementa. Svaka od 100.000 boca je presvučena metalnim premazom od aluminija sa ručnim završetkom; ispolirane i opremljene sa četiri kositrene naljepnice.

Dostupne su u boci od 75 cl pa do 30-litarske Midas boce.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje