Javni poziv

Kako su nam političke stranke odgovorile na 20 ključnih pitanja o poljoprivredi?

Agrovijesti
Izbori 2016. Fotografija: Thinkstock
Iduća tri dana, od utorka do četvrtka, Agrobiz.hr će objaviti odgovore na 20 pitanja o poljoprivredi koje su nam poslale političke stranke i koalicije. Vjerujemo da ćete iz njih vidjeti tko o poljoprivredi misli ozbiljno, tko želi provoditi reforme te da ćete nam slati vaše komentare i sugestije.

Dragi čitatelji,

Agrobiz.hr je krajem srpnja objavio javni poziv u kojem je pozvao sve relevantne političke stranke, da nam odgovore na 20 ključnih pitanja o tome što planiraju napraviti u poljoprivredi ako osvoje vlast na predstojećimi parlamentarnim izborima.

Odgovore smo dobili od 6 stranka odnosno koalicija, a od sutra, utorka, 6. rujna započeti ćemo objavljivanje po dva programa odnosno odgovara pojedinih stranka dnevno.

Političke stranke i koalicije koje su se odazvale našem pozivu dale su odgovore, a vjerujem da će ih ti odgovori i obvezivati da provode svoj program, ako dođu u poziciju odlučivanja o poljoprivredi.

Jesmo li ili nismo zadovoljni odgovorima?

Pojedine stranke i koalicije su dale iscrpne i široke odgovore, a neke od njih su bile kratke. Neke su dale više deklarativne odgovore na naša konkretna pitanja. Mi kao portal koji se bavi poljoprivrednim temama, te temama iz agrobiznisa, ne želimo suditi koliko su odgovori konkretni te mogu li zadovoljiti znatiželju naših čitatelja i poljoprivrednika.

Prepustiti ćemo vama da sami prosudite jesu li odgovori konkretni, iscrpni, obećavajujući ili deklarativni, ili su tek u službi predizborne kampanje. A to znači, službi obećanja koja će teško biti ostvarena.

Vjerujem da će vam njihovi njihovi odgovori biti dovoljan signal tko misli ozbiljno napraviti reforme i pokušati pokrenuti poljoprivredu, te da će možda u konačnici i presuditi u vašoj odluci za koga glasati.

Ono što nama ostaje je da ih zajedno sa vama pratimo i analiziramo koliko se drže onoga što su nam rekli, te da na kraju mandata, stranka ili koalicija koja će dobiti tu čast da vodi resor poljoprivrede, podvuče crtu i kaže što su ispunili od onoga što su obećali. Ove ćemo odgovore sačuvati i objaviti na kraju mandata.  

Pozivamo vas da nam od sutra šaljete komentare i sugestije te putem društvenih mreža kažete svoje mišljenje kako o programima i rješenjima koje stranke nude, tako i o tome što mislite da bi trebale napraviti za boljitak poljoprivrede i ruralnih sredina.

Srdačan pozdrav,

vaš Agrobiz.hr

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje