Istraživanje

Kanada ulaže milijune u istraživanje i zaštitu usjeva

Agrovijesti
Pšenica Fotografija: Pixabay
Kanadski Saskatchewan će uložiti 7,7 milijuna kanadskih dolara za financiranje istraživanja 46 projekata povezanih sa proizvodnjom žitarica kroz poljoprivredni Fond za razvoj pokrajine (ADF).

Spomenutih 46 projekata koji će dobiti financijska sredstva u ovoj godini su raznoliki i uključuju istraživanja na poboljšanju uzgoj biljaka kako bi se, među ostalim, testirala prisutnost toksina i smanjili gubici kod žetve te istraživanja na razvoju skraćivanja proizvodnje.

"Istraživanja u poljoprivredi je ključ za održavanje konkurentnske prednost, a to je razlog zašto savezna vlada, u suradnji s provincijama i poljoprivrednih organizacija, ulaže u istraživanja. Ovi milijuni dolara uloženih u kultura istraživanja u Saskatchewan tijekom godina će pomoći u stvaranju rasta te će doprinjeti sa više novca za poljoprivrednike", rekao je Lawrence Macaulay, kanadski ministar poljoprivrede.

Ova ADF-ova inicijativa osigurava značajna sredstva od industrijskih partnera uz državno financiranje. Gotovo 3,7 milijuna kanadskih dolara dolazi od partnera poput Research Foundation, SaskPulse, SaskCanola, SaskFlax.

"U tijeku su ulaganja u istraživanje i razvoj koja bi poljoprivrednicima i farmerima trebalo omogućiti da budu konkurentni na globalnom tržištu te da proizvode hranu na održiv način.

Kontinuirane inovacije kroz ADF projekte trebalo bi dovesti do stvaranja boljih sorti usjeva, sve više se radi na dodanoj vrijednosti pri obradi i novim praksama i znanjima koja će našu poljoprivredu činiti jačom", rekao je Lyle Stewart, Saskatchewanov ministar poljoprivrede.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje