Trgovina

Kaufland izbacuje Unileverove proizvode

Agrovijesti
Kaufland Fotografija: Sanjin Strukić/PIXSELL
Eskalirao je spor oko otkupnih cijena između Kauflanda i proizvođača robe široke potrošnje Unilever.

Kako je najavio lanac supermarketa, proizvodi Unilevera će biti uklonjeni s polica počevši od sljedeće godine. Ovaj potez odnosi se na brendove kao što su Knorr, Langnese, Pfanni, Axe, Rexona i Duschdas. Odabrani sladoledni proizvodi iz Magnuma, Cremissima i Viennette su još uvijek dostupni. 

Kao razlog navodi se "drastično povećanje cjena i unilateralne promjene uvjeta poslovanja Unilevera". Kao jedan od vodećih svjetskih proizvođača robnih marki, Unilever "nastoji iskoristiti svoju izvanrednu tržišnu poziciju kako bi utjecao na maloprodaju i dodatno optimizirao vlastite prihode", priopćio je Kaufland. 

Lanac supermarketa nastoji spriječiti štetu za kompaniju i reagirati dosljedno i na odgovarajući naćin, dodaje se. Unileverove tvrdnje su da bi "povećanje cijena i jednostrana promjena uvjeta dovela do značajnog povećanja prodajnih cijena koje bi premašile tržišne cijene". 

Kaufland je u rujnu s polica uklonio oko 480 proizvoda Unilever grupe. Lanac supermarketa je to opravdao činjenicom da je Unilever drastično povećao cijene isporuke u kratkom roku. U Češkoj Republici, Slovačkoj, Poljskoj, Rumunjskoj i Bugarskoj također je došlo do zamrzavanja narudžbi za neke Unilever proizvode. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje