Proizvodnja

Kina očekuje i do 20 posto veću proizvodnju češnjaka

Agrovijesti
Češnjak Fotografija: Pixabay
˝Do sada, zimski vremenski uvjeti su bili dobri za češnjak. Najkritičniji mjeseci i dalje će biti ožujak, travanj i svibanj. Ti mjeseci su ključni u vezi uzgoja i žetve za ovogodišnje usjeve češnjaka. Ako nas vrijeme bude služilo do svibnja, ovogodišnja berba češnjaka može biti i do 20% veći od prošlogodišnje berbe ", objašnjava Kevin Li iz Qingdao Sinonut International.

Kako tvrdi, njihova glavna izvozna tržišta su EU i Bliski istok. Činjenica da u Europi imaju mogućnost za sortiranja i kontrole kvalitete daje im prednost u odnosu na konkurenciju. Za europsko tržište je to važno, jer je, tvrdi Li, tamo kvaliteta ključna. Iako kupci na Bliskom istoku gledaju također na kvalitetu, kod njih je presudna cijena proizvoda. 

Tvrtka zadužena za izvoz je odgovorna za to da njezini proizvodi zadovoljavaju europske kvalitete i fitosanitarnih standarda. Kao takvi, Qingdao Sinonut International, odgovorni su za svoju robu  i proizvode na europskom tržištu. 

"Europa i tržište Bliskog istoka su vrlo važni za nas. Europsko tržište je vrlo konkurentno i većina naših kupaca su usmjerena i na cijenu i na kvalitetu. Budući da smo u potpunosti integrirana tvrtka, možemo zadovoljiti stroge zahtjeve kvalitete i možemo konkurirati. Uz rastuće troškove rada i rast potražnje iz Kine, cijene će vjerojatno ostati oko razine od 1.000 do 1.500 dolara po toni, što je dobra cijena˝, kaže Li.

Li napominje kako će i potražnja za kvalitetom proizvoda ostati ista. Ljudi žele jesti zdravo, zdravu hranu. Kako kaže, suočeni su s velikim brojem kupaca koji im govore da su dobili niže ponude od drugih proizvođača češnjak uzgajivača i izvoznika. ˝Ipak mi i dalj prodajemo zdrav, kvalitetan proizvod po razumnoj cijeni", zaključuje Li.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje