Akvizicije

KMV i PepsiCo zajedno kupuju kompaniju Knjaz Miloš

Agrovijesti
PepsiCo Fotografija: Pixabay
Kompanija Knjaz Miloš, sa sjedištem u Aranđelovcu, ima poslovnu povijest dugu više od 200 godina i predstavlja jednog od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji. PepsiCo i KMV uspješno surađuju u Središnjoj Europi. Kompanija KMV je proizvođač i distributer PepsiCo portfolija pića u Češkoj Republici, Mađarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj, kao i distributer PepsiCo portfolija grickalica u Češkoj Republici, Slovačkoj i Mađarskoj

Karlovarské Minerální Vody (KMV), najveći distributer bezalkoholnih pića u Središnjoj Europi, i PepsiCo Inc., globalni prozvođač hrane i pića koji posluje u više od 200 zemalja i teritorija širom svijeta, dogovorili su zajedničko ulaganje, odnosno kupovinu 100% vlasništva u srpskoj kompaniji Knjaz Miloš, objavila je kompanija PepsiCo.

Ova transakcija obuhvaća kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji, kao i dobro pozicionirane brendove kao što su Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto, i dr. Transakcija će biti završena nakon procesa odobrenja od strane antimonopolskih komisija na tržištima Srbije i Crne Gore i očekuje se tijekom trećeg kvartala 2019. godine.

Kompanija Knjaz Miloš, sa sjedištem u Aranđelovcu, ima poslovnu povijest dugu više od 200 godina i predstavlja jednog od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji.

PepsiCo i KMV uspješno surađuju u Središnjoj Europi. Kompanija KMV je proizvođač i distributer PepsiCo portfolija pića u Češkoj Republici, Mađarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj, kao i distributer PepsiCo portfolija grickalica u Češkoj Republici, Slovačkoj i Mađarskoj.

- Novi partnerski poduhvat potvrđuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regiji, koje će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i zaposlenih. Udruženim snagama KMV i Knjaz Miloš, osigurat će se najviša vrijednost za kupce i potrošače - izjavio je Alessandro Pasquale, generalni direktor kompanije KMV.

- Partnerstvo kompanija PepsiCo i KMV je do sada bilo jako uspješno i ova akvizicija predstavlja priliku za dodatni razvoj i jačanje našeg prisustva. Jako smo zadovoljni što je KMV naš partner i u ovom poslovnom poduhvatu - istakao je Christophe Guille, Senior Vice President GM, Central Europe, Great Balkans & DACH PepsiCo.

Ekskluzivni financijski savjetnik kompanijama KMV i PepsiCo u ovoj transakciji je Raiffeisen Bank International AG, dok su pravni savetnici Clifford Chance i Janković Popović Mitić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje