VIŠE NOVCA

Komisija povećava sredstva za promicanje europskih poljoprivrednih proizvoda

Agrovijesti
Novac Fotografija: Thinkstock
Komisija će osigurati dodati dodatna sredstva od 169 milijuna eura za promicanje poljoprivrednih proizvoda EU diljem svijeta - 27 milijuna eura više nego 2017. godine.

Europska komisija pokrenula je pozive na podnošenje prijedloga za programe za promicanje europskih poljoprivrednih proizvoda diljem svijeta i unutar EU. Ukupno je raspoloživo 169 milijuna eura za sufinanciranje programa, u odnosu na 142 milijuna eura u 2017. godini. Programi mogu obuhvaćati širok raspon problema od općih kampanja o zdravoj prehrani na određene tržišne sektore.

Dvije trećine raspoloživih sredstava namijenjeno je promicanju prehrambenih proizvoda EU u zemljama koje nisu članice EU, posebno onih s kojima postoji velik potencijal za povećanje izvoza poljoprivrednih prehrambenih proizvoda poput Kanade, Japana, Kine, Meksika i Kolumbije.

Programi unutar EU trebali bi biti usmjereni na informiranje potrošača o različitim shemama kvalitete EU i oznakama kao što su zemljopisne oznake ili organski proizvodi. Sektorsko financiranje odvest će se u programe koji promiču održivi uzgoj, uključujući i ovce i koze. Financiranje je također izdvojeno za kampanje namijenjene promicanju zdrave prehrane i potrošnje voća i povrća. Potpuni popis prioriteta Komisije i raspoloživih sredstava možete pronaći ovdje.

Tko se može prijaviti?

Širok raspon organizacija, kao što su trgovačke organizacije, proizvođačke organizacije i agro-prehrambena tijela odgovorna za promidžbene aktivnosti, mogu podnijeti zahtjev za financiranje putem natječaja koji je pokrenut danas. Prijedlozi se trebaju dostaviti do 12. travnja 2018 putem posvećenog portala. Komisija će procijeniti prijedloge i najaviti korisnike u jesen.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje