NOVA TRŽIŠTA

Komisija se usredotočuje na rastuća tržišta u novim programima promocije

Agrovijesti
Otvorena prva GoGreen tržnica u Zagrebu Fotografija: Davor Višnjić/PIXSELL
Ukupno će 179 milijuna eura biti dostupno za programe promocije odabrane za sufinanciranje EU 2018. godine, u usporedbi sa 142 milijuna eura 2017. godine.

Programi 2018 za promociju poljoprivrednih prehrambenih proizvoda EU bit će usmjereni prvenstveno na tržišta s najvećim potencijalnim rastom, uglavnom u zemljama izvan EU.

Program rada 2018. usvojen je 15. studenog 2017. godine, a kao i prethodnih godina omogućit će financiranje EU iz proračuna ZPP za sufinanciranje promotivnih kampanja za poljoprivredne prehrambene proizvode EU.

Ukupno će 179 milijuna eura biti dostupno za programe promocije odabrane za sufinanciranje EU 2018. godine, u usporedbi sa 142 milijuna eura 2017. godine.

Program rada 2018. nastavlja se na iste temelje kao i prethodni programi promocije, posebice usredotočujući se na povećanje broja pojedinačnih kampanja usmjerenih na zemlje izvan EU koje imaju najveći potencijal rasta. U okviru same EU fokus je na sufinanciranju kampanja osmišljenih za informiranje potrošača o raznim shemama i oznakama kvalitete EU (organski, zaštićeno podrijetlo, zaštićeno zemljopisno podrijetlo...)

Opet kao i prethodnih godina, dio novca namijenjen promidžbenim kampanjama 2018. godine usmjeren je na određene sektore: ove će godine biti usmjereni na promicanje održive proizvodnje ovčjih / kozjih proizvoda kako bi se pokušao suprotstaviti utjecaju poteškoća s kojima se tržište suočava. Novac je izdvojen i za kampanje za promicanje zdrave prehrane i povećanje potrošnje voća i povrća unutar EU, što je izravna reakcija na poteškoće s kojima se posebno suočava sektor voća i povrća zbog ruskog embarga.

Pozivi za podnošenje prijedloga za određene kampanje bit će objavljeni u siječnju 2018. Poziv je otvoren širokom rasponu tijela, poput organizacija za trgovinu, proizvođačkih organizacija i agro-prehrambenih skupina odgovornih za promidžbene aktivnosti. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje