Uloga poljoprivrede i hrane

Komisija stvara radnu skupinu ruralne Afrike

Agrovijesti
Afrika, poljoprivreda Fotografija: Pixabay
. Također će se posebno naglasiti kako bolje podržati mlade ljude u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u Africi.

Europska komisija kreirat će novu stručnu skupinu koja će pružati savjete i moguće preporuke o jačanju uloge poljoprivredno-prehrambenog i poljoprivrednog sektora EU-a u održivom gospodarskom razvoju Afrike.

Prvi korak u stvaranju ˝Task Force Rural Africa (TFRA)˝ je natječaj za izbor članova koji će trajati do 23. ožujka 2018. godine. Skupina će se sastojati od 11 članova, od kojih bi svi trebali biti stručnjaci s visokim na razini stručnjaka i iskustva u poljoprivredi, poljoprivrednom gospodarstvu ili agroindustriji, trgovini, razvojnoj politici ili problemima vezanim uz migracije i prvenstveno poznavanje poljoprivredno-prehrambenog sektora u Africi.

Sastanci će se održavati četiri do šest puta u Bruxellesu tijekom iduće godine, a uloga TFRA-e će biti pružiti savjete o tome kako se graditi na postojećim strukturama suradnje između EU i Afrike u području hrane i poljoprivrede kako bi se ubrzao održivi razvoj tog sektora u Africi. Također će se razmotriti kako se znanja i znanja iz europskih politika i ruralnog razvoja mogu koristiti za razvoj mogućnosti zapošljavanja i aktivnosti koje stvaraju prihode u afričkim ruralnim područjima. Također će se posebno naglasiti kako bolje podržati mlade ljude u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u Africi.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje