TRŽIŠNO NATJECANJE

Komisija za zaštitu konkurencije kaznila Vital i Victoriaoil

Agrovijesti
Victoria grupa - tvornica Sojaprotein Fotografija: Victoria Group
Kompanije Victoriaoil iz Šida i Vital iz Vrbasa narušile su konkurenciju na tržištu jestivog ulja. Zbog toga ih je Komisija za zaštitu konkurencije Srbije novčano kaznila – te dvije uljare trebaju u proračun Srbije uplatiti po 0,33 posto ukupnog godišnjeg prihoda u 2014. godini.

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije novčano je kaznila kompanije Victoriaoil iz Šida i Vital iz Vrbasa jer je utvrdila da su narušile konkurenciju na tržištu jestivog ulja.

Te dvije uljare trebaju u proračun Srbije uplatiti po 0,33 posto ukupnog godišnjeg prihoda u 2014. godini, što je za Victoriaoil oko 23,15 milijuna dinara, a za Vital 8,60 milijuna dinara.

Victoriaoil i Vital su u rujnu 2014. godine skopili restriktivan sporazum kojim se ograničava i kontrolira proizvodnja na tržištu jestivog ulja. Komisija je utvrdila kako je Vital pod svojom robnom markom proizvodio i punio ulje u Victoriaoil i da je povreda konkurencije trajala 11 mjeseci i 10 dana.

Preuzimanjem proizvodnje ulja od Vitala, kompanija Victoriaoil je, kako je objavila Komisija, povećavala svoj tržišni udjel.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje