PRVIH DESET GODINA

Konferencija: Izazovi i perspektive OPG-ova i mladih poljoprivrednika

Agrovijesti
Fotografija:
U povodu obilježavanja UN-ovog desetljeća OPG-ova, Ministarstvo poljoprivrede 18. ožujka u hotelu Panorama organizira konferenciju o izazovima i perspektivama obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i mladih poljoprivrednika

Konferencija o izazovima i perspektivama za obiteljska poljoprivredna gospodarstva i mlade poljoprivrednike održat će se 18. ožujka u hotelu Panorama u Zagrebu, kao dio službenog programa predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, najavili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Povodom obilježavanja „Desetljeća obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (2019.-2028.) Ujedinjenih naroda“, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske organizira konferenciju posvećenu izazovima i perspektivama obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i mladih poljoprivrednika, što je tema koja je istaknuta kao jedan od prioriteta našeg predsjedanja Vijećem EU na području poljoprivrede.
 
Konferencija će biti organizirana u uskoj suradnji s Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) i Instrumentom tehničke pomoći i razmjene informacija Europske unije (TAIEX).
 
Cilj ove konferencije je raspraviti o izazovima s kojima se suočavaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva i mladi poljoprivrednici, razmijeniti najbolje prakse u provedbi zajedničke poljoprivredne politike Europske unije.
 
Konferencija će istaknuti važnu ulogu koju obiteljska poljoprivredna gospodarstva imaju u razvoju diverzificiranih poljoprivrednih sustava, očuvanja tradicionalnih prehrambenih proizvoda, stvaranju radnih mjesta u ruralnim zajednicama te u održavanju lokalne kulture.
 
Očekuje se dolazak predstavnika upravljačkih tijela, ruralnih mreža i udruženja mladih poljoprivrednika država članica EU te država kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u Europskoj uniji.
 
U okviru konferencije održat će se dva panela. Prvi panel posvećen je ulozi obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u revitalizaciji ruralnih područja. Drugi panel će raspravljati o budućnosti mladih u ruralnim područjima.