Priznanja

Konzumu nagrada Zlatna košarica za trgovca godine

Agrovijesti
Konzum Fotografija: Dominik Grgurić/PIXSELL
Trgovački lanac Konzum dobitnik je nagrade Zlatna košarica za trgovca godine, dok je Podravka osvojila priznanje za najboljeg proizvođača, izvijestili su iz magazina Ja Trgovac, koji je organizator dodjele. Društveno odgovorna kompanija godine je dm-drogerie markt, najbolji proizvod je Ožujsko pivo, Tehno-Ron najbolji mali trgovac, a IN2 tehnološki dobavljač godine.

Trgovački lanac Konzum dobitnik je nagrade Zlatna košarica za trgovca godine, dok je Podravka osvojila priznanje za najboljeg proizvođača, izvijestili su u petak iz magazina Ja Trgovac, koji je organizator dodjele.

Društveno odgovorna kompanija godine je dm-drogerie markt, najbolji proizvod je Ožujsko pivo, Tehno-Ron najbolji mali trgovac, a IN2 tehnološki dobavljač godine.

U organizaciji magazina Ja Trgovac, specijaliziranog za maloprodaju i industriju robe široke potrošnje, sinoć su dodijeljene nagrade za najbolje predstavnike te industrije u šest kategorija.

Priznanje Trgovac godine dobio je trgovački lanac Konzum koji je dobio najviše glasova žirija u čijem se sastavu nalazilo 14 stručnjaka iz vodećih institucija i tvrtki koja prate područja maloprodaje i industrije robe široke potrošnje.

"Zlatna košarica je priznanje za svih 14 tisuća Konzumovih zaposlenika te na svojevrstan način predstavlja šlag na tortu uspješne prošle godine. Važnost priznanja tim je veća jer se radi o nagradi struke. Nagrada za trgovca godine uistinu dobro zvuči, ali nas tjera dalje i stvara obvezu da nastavimo istim putem kroz inovacije i nove trendove kako bismo kroz ta nastojanja postali još bolji", izjavio je predsjednik Uprave Konzuma Slavko Ledić.

Nagrada Proizvođač godine otišla je u ruke koprivničke prehrambene kompanije Podravka, dok je dobitnik priznanja Društveno odgovorna kompanija godine drogerijski lanac dm-drogerie markt.

Nagrade su dodijeljene u još tri kategorije - mali trgovac godine je zagrebačka tvrtka Tehno-Ron, priznanje Proizvod godine pripalo je Ožujskom pivu Zagrebačke pivovare, a tehnološki dobavljač godine je tvrtka IN2.

Zlatna košarica je projekt koji ima za cilj skrenuti pozornost javnosti na važnost sektora maloprodaje i industrije robe široke potrošnje za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo.

Dodjelom nagrade željelo se istaknuti pozitivne primjere, pokazati da ih ima u hrvatskom poduzetništvu i da ih treba slijediti i podržavati, izjavio je glavni urednik magazina Goran Pavlović.

Sve kategorije nagrada odnosile su se na poslovna ostvarenja u 2015.  pri čemu su osobito vrednovani doprinosi u pogledu kvalitete investicija, otvaranja novih prodajnih objekata i novih radnih mjesta, ulaganja u proizvodne pogone, provedene akvizicije te ukupan doprinos unapređenju sektora kroz stvaranje dodane vrijednosti za tržište i potroša

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje