Manifestacija u čast vinu

Koprivničko-križevačka županija partner manifestacije Urbanovo

Agrovijesti
Vina Fotografija: Thinkstock
Manifestacija Urbanovo ove je godine proslavila „punoljetnosti“, obzirom da je održana 18. godinu zaredom, a njezina svrha je promocija kulture pijenja vina.

Kako stoij na stranicama županije, Koprivničko-križevačka županija bila je partner manifestacije Urbanovo 2017., koja je prošli vikend svečano otvorena u Štrigovi u Međimurskoj županiji. Manifestacija Urbanovo ove je godine proslavila „punoljetnosti“, obzirom da je održana 18. godinu zaredom, a njezina svrha je promocija kulture pijenja vina. Sadržajno je podijeljena u tri dijela: Festival pušipela, Dane otvorenih podruma te blagdan svetog Urbana uz Vinski bal.

Uz brojne vinare iz Međimurske županije i Republike Slovenije, predstavili su se i proizvođači s područja Koprivničko-križevačke županije: Vinarija Matočec, Vinarija Kostanjevec čija graševina nosi titulu Županovog vina za ovu godinu, OPG Petar Cik, OPG Tanja Grudić i OPG Ivan Cvekan, uz podršku Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije. Prezentirana vina postigla su odlične rezultate u jakoj konkurenciji, odnosno pet je vina ocijenjeno sa zlatnim diplomama. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje