Srpski biznismen želi dio koncerna

Kostić: Hoću kupiti dio Agrokora

Agrovijesti
MK Groupe Fotografija: Agrobiz
"MK grupa” je zainteresirana za kupovinu "Agrokorovih” firmi koje se bave sektorom u kojima ima dugogodišnje iskustvo, kaže vlasnik i predsjednik kompanije Miodrag Kostić

Kako kaže, to se prije svega odnosi na poljoprivrednu proizvodnju i preradu. 

"Konkretni koraci ovise od ponude i od tijeka samog procesa prodaje. Nemamo ambicije kupovati "Agrokor” u cjelosti, već samo one dijelove koji će doprinijeti jačanju konkurentnosti naše kompanije na europskom i regionalnom tržištu", rekao je Kostić za "Politiku". 

Naravno, kako je dodao, bitan faktor da do kupovine i dođe jee odgovarajuća cijena. 

Kostić je rekao da je u ovom trenutku pao intere grupe za kupovinu dodatnog poljoprivrednog zemljišta i da im je PKB manje interesantan nego ranije. 

"Obrađujemo više od 30.000 hektara i nastojimo povećati efikasnost prinosa postojećih parcela koje imamo. Kada je riječ o novim investicijama, radije ćemo se opredijeliti za bankarski sektor u Sloveniji ili hotelijerstvo u Crnoj Gori i regiji, nego za investiciju u PKB", rekao je Kostić. 

Govoreći o poslovanju u regijiu, on kaže da je "MK grupa" prisutna u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, kao i da u budućem razdoblju planira širiti poslovanje u ovim zemljama. 

"Naši sektori interesa i dalje su poljoprivreda, sa posebnim naglaskom na preradne kapacitetete u poljoprivredi, bankarstvo i turizam, koji je u konstantnom porastu, imajući u vidu rast broja turista koji daju prednost odmoru na Jadranskom primorju u odnosu na jsevernu Afriku i Tursku", rekao je Kostić

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje