Akvizicije

Kostić kupuje još jednu šećeranu u Srbiji

Agrovijesti
Miodrag Kostić, MK grupa Fotografija: Sanjin Strukić/PIXSELL
Ovu akviziciju morat će odobriti Agencija za zaštitu konkurencije, jer sa novom, u vlasništvu "MK grupe" svoj udio na tržištu šećera podiže sa trenutnih 50 na 75 posto

Tvrtka "MK grupa" u vlasništvu Miodraga Kostića, kupuje još jednu tvornicu šećera - TE-TO Senta. Ovu akviziciju morat će odobriti Agencija za zaštitu konkurencije, jer sa novom, u vlasništvu "MK grupe" svoj udio na tržištu šećera podiže sa trenutnih 50 na 75 posto.

U "MK grupi" su za srpske medije rekli kako njihova tvrtka "Sunoko", pod kojom posluju tri tvornice šećera, kupuje šećeranu iz Sente, a da je cijeli posao u postupku. 

Tvrtka "Sunoko" se priprema na velike promjene na tržištu šećera u Europi koje se očekuju ttijekom 2017., jer se režim kvotne proizvodnje ukida pa će svaka šećerana moći proizvoditi koliko hoće šećera, bez ograničenja. Veliki europski proizvođači bi bili zadovoljni i nižom cijenom, jer bi imali dobar profit sa velikom proizvodnjom. Svoje viškove će morati negdje izvoziti, ne samo u svoje okruženje, nego i u regiju Balkana i druge zemlje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje