Zanimljivosti

Koza pojela 20.000 eura - fake news ili tragičan kraj obiteljske ušteđevine

Agrovijesti
Goatee - koza surferica Fotografija: YouTube screenshot
Koza pojela 20.000 eura - naslov je za rubrike "vjerovali ili ne", no obitelj iz središnje Srbije zauvijek će pamtiti dan kad je njihova ljubimica Belka ušteđevinu namijenjenu za kupnju zemlje pretvorila u jako skup obrok.

 Koza pojela 20.000 eura - naslov je za rubrike "vjerovali ili ne", no obitelj iz središnje Srbije zauvijek će pamtiti dan kad je njihova ljubimica Belka ušteđevinu namijenjenu za kupnju zemlje pretvorila u jako skup obrok.

Portal aranđelovacinfo.rs prenosi da je u šumadijskom selu Ranilović kod Aranđelovca koza okrenula naglavce život svojim vlasnicima jer im je pojela 19.700 od 20.000 eura kojima su planirali kupiti još 10 hektara zemlje i uvećali svoje imanje.

"Belka nas je zavila u crno", kažu u obitelji Simić, objašnjavajući kako je tog jutra sve krenulo po zlu.

"Ustali smo rano, prebrojali novac, jer trebao je doći čovjek od kojeg kupujemo zemlju kako bismo potpisali ugovor i isplatili ga. Novac je stajao na stolu, u dnevnom boravku, a mi smo otišli na doručak", rekla je uplakana snaha Simića Milena.

Vrata dnevnog boravka slučajno su ostala otvorena, što je kozi Beliki bilo dovoljno da uđe i počasti se hrpom novca.

"Kada smo čuli šuškanje i buku moj muž je ustao od stola i samo što ga nije udarila kap. Belka je pojela pare... Ostalo je samo oko 300 eura, a sve ostalo je bilo poderano i pojedeno. Muž od toga dana ništa ne govori, samo sjedi, šuti i gleda u jednu točku", ispričala je Milena.

Priču o nestašnoj kozi aranđelovački portal završava ovako: "Dok smo radili ovaj intervju, Belka se okrertala na ražnju i možemo vam reći da je bila veoma ukusna, pošto smo ostali na ručku kod obitelji Simić iz Ranilovića".

No, beogradski mediji koji su u nazvali Simiće pokušavajući provjeriti što se točno dogodilo, dobili su serviranu "jezikovu juhu": "Telefon mi od jutros ne prestaje zvoniti! Prestanite me zvati! Nemam ni kozu, nemam ni pare!", rekla je jedna članica obitelji Simić, tvrdeći kako nije čula za incident jer se "nije dogodio".

Kakav je bio jelovnik koze Belke, je li završila na meniju obitelji Simić ili se ništa od toga nije dogodilo ostat će nepoznanica. No jedno je sigurno, priča je izmamila puno više osmjeha, nego lažne vijesti koje svakodnevno serviraju u politici, financijama ili gospodarstvu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje