Kriminal u poljoprivredi

Krađe traktora nastavljene i u ovoj godini, lopovi uhićeni

Agrovijesti
Traktor Fotografija: Pixabay
Krađe skupocjenih traktora, koji su često lani bili na meti lopova, nastavile su se i u ovoj godini, ali ovaj put su lopovi i uhićeni te ih je policija kazneno prijavila zbog teške krađe traktora iz garaže na području općine Klakar nedaleko Slavonskog Broda.

 Krađe skupocjenih traktora, koji su često lani bili na meti lopova, nastavile su se i u ovoj godini, ali ovaj put su lopovi i uhićeni te ih je policija kazneno prijavila zbog teške krađe traktora iz garaže na području općine Klakar nedaleko Slavonskog Broda.

 Brodsko-posavska policija u utorak je priopćila kako 18-godišnjaka i 26-godišnjaka sumnjiči da su, u razdoblju od 15. do 19. siječnja, iz privatne garaže u vlasništvu 63-godišnjakinje ukrali traktor vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna.

 Policija je pronašla traktor i vratila ga vlasnici.

 Inače, u danima prije Božića prošle godine istarski policajci otkrili su 24-godišnjaka koji je s poljoprivrednog zemljišta u Valturi ukrao traktor Massey Ferguson vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Kradljivcima traktora u Slavoniji 'posao' olakšavaju prazna sela 

Traktori se često kradu i u ravnoj te poljoprivredom snažnoj Slavoniji, gdje nažalost lopovima 'posao' olakšava iseljavanje tamošnjeg stanovništva i prazna sela. 

 Tako su nepoznati lopovi sredinom rujna u Bedeniku iz štaglja ukrali 100 tisuća kuna vrijedan trakot Fendt od 100 konjskih snaga, a da nitko u selu ništa nije vidio ni čuo. U štaglju su dva manja traktora ostala netaknuta, a pokradeni vlasnik sumnja da lopovi traktor nisu odvezli, već ga utovarili u kamion i pobjegli.

 S gradskog groblja u Oroslavlju u srpnju su ukradeni traktor i priključni stroj (malčer za obavljanje javnih i komunalnih radova), a vlasnik je oštećen za više od 100 tisuća kuna. Traktor i stroj bili su parkirani ispod nadstrešnice kod mrtvačnice. Traktor je bio kupljen prije pet godina i stajao je 50 tisuća eura, a trenutna vrijednost traktora i malčera je oko 300 tisuća kuna.

 Radni stroj jedne tvrtke, marke Antonio Carraro i vrijedan oko 200.000 kuna, je u drugoj polovici srpnja ukraden s parkirališta u Jastrebarskom, a policija traga i za lopovom ili više njih koji su početkom prošle godine u mjestu Palanjek Pokupski na području Lekenika ukrali oko 15.000 kuna vrijedan neregistrirani traktor.

 Početkom svibnja u Donjem Stupniku kod Zagreba netko je ukrao traktor marke Ecotrac 40 i oštetio tvrtku iz Zagreba za 120.000 kuna. Sredinom travnja u Velikoj Kosnici ukraden je traktor marke Goldoni vrijedan oko 100.000 kuna.

Ne kradu se samo cijeli traktori, već i samo dijelovi

 Da se ne kradu samo cijeli traktori, već i samo njihovi dijelovi potvrđuje i slučaj od sredine prosinca prošle godine, kada je na području Koprivničko-križevačke županije nepoznati lopov u Širokom Selu s traktora u vlasništvu 75-godišnjaka ukrao dva prednja kotača, akumulator, anlaser, alternator, polugu za hidrauliku i druge dijelove.

 Radilo se o traktoru marke Torpedo koji se nalazio u štaglju. 

 Na meti lopova je i gorivo iz traktora, pa su tako u prvoj polovici rujna u Murskom Središću s polja nepoznati lopovi obili rezervoar dvaju traktora te ukrali više desetaka litara goriva. Potom su provalili u kabinu jednog traktora i ukralo razni alat i druge predmete.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje