MANIFESTACIJA

Kreativna čarolija Istre "zauzela" Trg slobode

Agrovijesti
Sajam zimnice u Zagrebu Fotografija: Marko Prpić/PIXSELL
Našao se ondje i češnjak uzgojen iz okolice Bjelovara, dok ostali izlagači, njih ukupno sedam, dolaze iz Istarske i Primorsko-goranske županije.

Porečki Trg slobode drugi put ovog ljeta ugostio je "Kreativnu čaroliju Istre", mali sajam izložbeno-prodajnog karaktera na kojoj se moglo razgledati brojne ručne radove - domaće ekološke proizvode, unikatne suvenire i još štošta što vrijedne i maštovite ljudske ruke mogu napraviti.

Našao se ondje i češnjak uzgojen iz okolice Bjelovara, dok ostali izlagači, njih ukupno sedam, dolaze iz Istarske i Primorsko-goranske županije, piše Glas Istre. Med, keramički suveniri, raznorazni proizvodi od lavande, svježe pripremljene fritule, mnogo vrsta rakija, likera, igračaka i privjesaka i drugih predmeta od keramike, drva i kamena, potom školjke, slike, magneti i niz drugih sitnica plijenili su pažnju prolaznika na glavnom trgu. Svatko je mogao pronaći nešto zanimljivo i unikatno za ponijeti kuće za uspomenu.

"Kreativna čarolija Istre" manifestacija je koju organizira udruga Razvoj iz Pule. Ivana Jurički, koordinatorica pulskog Razvoja, kazala nam je da već nekoliko godina obilaze istarske gradove, a želja im je da javnost upoznaju s kreativnim rukotvorinama svojih članova. Većina njih ove predmete radi iz hobija i ovo im je način kako da javnosti predstave svoje proizvode i dođu do kupaca. Ove godine nemaju više u planu doći u Poreč. Idući tjedan, ponedjeljak i utorak bit će u Rovinju, zatim četvrtak i petak u Puli, a u nedjelju u Medulinu

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje