Udruženi proizvođači

Kreće jača promocija „Varaždinskog bučinog ulja“

Agrovijesti
Promocija Varaždinskog bučinog ulja Fotografija: Varaždinska županija
Svoju formalnu zaštitu nosi od 2008. godine. Zamjenik župana Paljak izrazio je zadovoljstvo što se krenulo u revitalizaciju bučinog ulja te je naglasio  kako se u našem kraju proizvodi dvadeset posto svih količina bučinog ulja u Hrvatskoj.

U Županijskoj palači u Varaždinu održano je potpisivanje ugovora između Varaždinske županije i design studija „Reci DA“ za usluge dizajna originalne boce za punjenje i plasman „Varaždinskog bučinog ulja“.

Ugovor su potpisali zamjenik župana Tomislav Paljak te Ivan Goričanec iz design studija „Reci DA“, a potpisivanju ugovora su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr.sc. Dragutin Vincek te predsjednik Udruge „Varaždinsko bučino ulje“ Ivan Županić.

Naime, Varaždinska županija do sada je uspješno zaštitila nekoliko proizvoda na EU razini (zagorski puran, varaždinsko zelje), postoji i zaštićen proizvod na RH razini (varaždinski klipič) oznakom zemljopisnog podrijetla kao i čitava plejadu zaštićenih robnih marki pri Zavodu za intelektualno vlasništvo. Jednu od takvih zaštita ima i „Varaždinsko bučino ulje“. 

Svoju formalnu zaštitu nosi od 2008. godine. Zamjenik župana Paljak izrazio je zadovoljstvo što se krenulo u revitalizaciju bučinog ulja te je naglasio  kako se u našem kraju proizvodi dvadeset posto svih količina bučinog ulja u Hrvatskoj.

-Želimo od Varaždinskog bučinog ulja napraviti svjetski brend. To je jako ambiciozno - ali nije neostvarivo. Željeli bismo da se o našem bučinom ulju govori u kategorijama zdravih svojstava, baš kao o istarskom ili dalmatinskome maslinovom ulju-naznačio je zamjenik župana te dodao kako bi se bučino ulje u novoj boci moglo pojaviti već za predstojeći Špancirfest.

- Planiramo i Bučograd u Atriju Županijske palače za vrijeme Špancirfesta te ćemo na taj način dati potpunu podršku i zamah popularizaciji bučinoga ulja – zaključio je Tomislav Paljak.

Ivan Goričanec iz studia 'Reci DA' napomenuo je da bi možda moglo biti zastoja u samoj proizvodnji. 

- Tvrtka koja bi izrađivala boce ove godine sve radi u maslinastoj boji, dok su se proizvođači ulja opredijelili za tamniju varijantu. Vjerojatno ćemo napraviti za Špancirfest primjerke u maslinastoj boji, pa bi se onda krajem ove godine godine radilo i u ovoj drugoj boji- rekao je Ivan Goričanec te izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora te sudjelovanjem u stvaranju jednog velikog brenda.

Prije samog potpisivanja održana je  i redovna sjednica skupštine Udruge „Varaždinsko bučino ulje“.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje