Mreža za održivi razvoj

Kreće projekt udruživanja poljoprivrednih proizvođača

Agrovijesti
Ruralni razvoj Fotografija: Pixabay
Mreža trenutno broji 28 članova, 15 ih je u postupku učlanjenja, a u bazi ima 650 poljoprivrednih proizvođača te se radi na njenom proširenju. U Mrežu se u ožujku uključila i platforma GoGreen, sustav za prodaju domaćih poljoprivrednih proizvoda na jednom mjestu.

Mreža za održivi razvoj Hrvatske predstavila je u četvrtak projekt udruživanja proizvođača, odnosno koncept poticanja proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i njihova plasmana na domaća i strana tržišta.

Cilj je, kako je istaknuto, okrupniti branšu, ciljano segmente malog i srednjeg gospodarstva, i osigurati visok stupanj kvalitete i konkurentnosti u segmentu domaćih tržišta, turističke ponude, HoReCa kanala, ali isto tako za izvozna tržišta sa sklonošću prema premium proizvodima.

Zamjenik predsjednika Mreže Božidar Antolec kaže kako Mreža okuplja LAG-ove (lokalne akcijske grupe), jedinice regionalne samouprave, gradove i općine, razvojne agencije, znanstvene ustanove, udruge i zadruge te razne tvrtke iz područja konzaltinga, prodaje i logistike.

Mreža trenutno broji 28 članova, 15 ih je u postupku učlanjenja, a u bazi ima 650 poljoprivrednih proizvođača te se radi na njenom proširenju.

U Mrežu se u ožujku uključila i platforma GoGreen, sustav za prodaju domaćih poljoprivrednih proizvoda na jednom mjestu.

Taj sustav omogućuje proizvođaču zakup vlastitog izložbenog prostora koji se brendira u logo proizvođača kroz korporativne oznake i boje, a prodaja se obavlja isključivo samoposlužno odnosno uz pomoć GoGreen platforme, rečeno je.

Voditelj razvoja GoGreen-a Alana Slapar je kazao kako se očekuje otvaranje prve GoGren tržnice prije ljeta u Zagrebu, a plan je otvaranje tržnica u sedam većih gradova. 

Misao vodilja projekta je "znati kupca prije nego je nešto posađeno", kako bi proizvođači prije sadnje znali što će s proizvodom i kome će ga prodati.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje