Mladi stručnjaci

Kroz projekt Žito case study tvrtka zapošljava desetak studenata

Agrovijesti
Zgrada Žito d.o. o. Osijek Fotografija: Krunoslav Petrić/PIXSELL
Studenti Ekonomskog fakulteta koji su sa svojim timovima sudjelovali u finalu natjecanja projekta Žito case study, osim novčanih nagrada dobili su priliku ovih dana i zaposliti se u Žitu, objavila je ova tvrtka.

Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji, koji je u ovo vrijeme prošle godine tvrtka potpisala s Ekonomskim fakultetom u Osijeku, omogućio je zapošljavanje desetak studenata na novim projektima Žito grupe. Prema sporazumu, studentima je omogućeno obavljanje stručne prakse u tvrtki Žito d.o.o. i sudjelovanje na projektu Žito case study.

Projekt je obuhvaćao natječaj u četiri kategorije natjecanja: marketing strategija i plan promotivnih aktivnosti, razvoj brenda, vizualnog identiteta i dizajn ambalaže, logistika i distribucija na izvozna tržišta te prezentacijsko-degustacijski centar.

Case study bio je studentima izuzetna motivacija i prilika da se još tijekom studija uključe u ovakve i slične projekte na kojima mogu nastaviti raditi i nakon završetka fakulteta, te pridonijeti regiji u kojoj žive. Studenti su imali priliku pokazati stečeno znanje i vještine, a Ekonomski fakultet pokazao je da proizvodi kvalitetne i kreativne kadrove, spremne za rad na zahtjevnim projektima.

Valja istaknuti da je ovo tek prvi krug zapošljavanja studenata koji su sudjelovali u finalu projekta, budući da je dosta studenata koji su sudjelovali još na trećoj godini preddiplomskog, te drugoj godini diplomskog studija Ekonomskog fakulteta. Njihovim zapošljavanjem želimo im pokazati da uvijek trebaju vjerovati u sebe, maštati i ulagati u svoje znanje i vještine.

Budući da živimo u Slavoniji, koristeći se postojećim potencijalima nastojimo vratiti Slavoniji ono što je oduvijek bila – regija koja hrani, grije, okuplja i razvija povjerenje u kvalitetne i zdravstveno ispravne proizvode, proizvedene u Slavoniji sa slavonskim sirovinama, ističu u Žitu. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje