Manifestacije u Zagrebu

Kulen, čvarci i čobanac na Danima Slavonije u Zagrebu

Agrovijesti
Panonija Fotografija: Tomislav Miletić/PIXSELL
Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera predstavit će se stotinjak izlagača, a u pet će dana prikazati spravljanje delicija na tradicionalan način

KTamo je danasu organizaciji Udruge branitelja proizvođača "Panonija" po peti put otvoreni Dani Slavonije u Zagrebu. U sklopu manifestacije izložbeno-prodajnog karaktera predstavit će se stotinjak izlagača, a u pet će dana prikazati spravljanje delicija na tradicionalan način, dok će posjetitelji će moći uživati i u nastupima tamburaških sastava i KUD-ova. 

Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge i tradicionalnih reklji samo su dio ponude koju su pripremili organizatori. Tehniku zlatoveza pokazivat će Zdenko Salijević iz Valpova, kojemu za jednu sliku treba i 60 sati rada.

– Zlatovez preko papira stara je tehnika kojom su naši djedovi i bake ukrašavali odjeću, šešire, remenje i izrađivali slike – objašnjava Salijević. Izrađuje ga ručno, iglom te zlatnim i srebrnim koncem, a pritom si ne pomaže singericom, što je postalo uobičajeno zadnjih godina.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje