Mundus Vini Summer 2019.

Kutjevački podrum osvojio dvije zlatne i jednu srebrnu medalju

Agrovijesti
Nagrađena vina Mundus Vini Summer 2019 Fotografija: Kutjevo d.d.
Vrhunska Graševina 2018. i Graševina de Gotho 2018. osvojile su zlatne medalje, a Maximo Oro 2017. srebrnu medalju. 170 vinskih stručnjaka iz 45 zemalja dodijelilo je 14 velikih zlatnih medalja, 818 zlatnih i 928 srebrnih medalja. Zbog strogih pravila organizatora, samo 40 posto prijavljenih vina može osvojiti priznanje, što ovaj uspjeh, zbog iznimno jake konkurencije, čini još većim.

Na ovogodišnjem međunarodnom ocjenjivanju vina “Mundus Vini Summer 2019.”, održanom u Njemačkoj, Kutjevački podrum osvojio je tri prestižna priznanja. Vrhunska Graševina 2018. i Graševina de Gotho 2018. osvojile su zlatne medalje, a Maximo Oro 2017. srebrnu medalju.

170 vinskih stručnjaka iz 45 zemalja dodijelilo je 14 velikih zlatnih medalja, 818 zlatnih i 928 srebrnih medalja. Zbog strogih pravila organizatora, samo 40 posto prijavljenih vina može osvojiti priznanje, što ovaj uspjeh, zbog iznimno jake konkurencije, čini još većim.

“Nastavak je to potvrde kvalitete kutjevačkih vina u 2019. godini na međunarodnim vinskim festivalima”, poručuju iz tvrtke. "Ova međunarodna priznanja potvrda su rada i predanosti naše vinarije, koju su, osim struke, prepoznali i ljubitelji vina diljem svijeta, što čini vinariju Kutjevo liderom cjelokupnog hrvatskog izvoza vina u 20 zemalja u svijetu s udjelom od preko 50% hrvatskog vinarstva".  

Berba grožda u Kutjevu

Chardonnay, Sauvignon, Zweigelt i Pinot crni su sorte s kojima je započela ovogodišnja berba u vinogradima Kutjeva. Grožđe se bralo na lokalitetima Škomić, Vinkomir, Hrnjevac i Vetovo, a prema prvim pokazateljima, idealan omjer kiselina i sladora iz ovogodišnje berbe obećavaju vrhunska vina, poručuju iz Kutjeva.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje