Lokalna akcijska grupa Lika

Objavljen javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje znaka Lika Quality

Agrovijesti
Lički sir škripavac Fotografija: HPA
Ovaj znak namijenjen je poticanju proizvodnje utemeljene na tradiciji i podizanju razine kvalitete lokalnih proizvoda, proizvodnih tehnologija i usluga, poticanju stvaralaštva i razvojno-istraživačkog rada.

Kako piše portal Lika online, lokalna akcijska grupa (LAG) Lika objavila je danas Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje jamstvenog znaka kvalitete pod nazivom „Lika Quality“. Ovaj znak namijenjen je poticanju proizvodnje utemeljene na tradiciji i podizanju razine kvalitete lokalnih proizvoda, proizvodnih tehnologija i usluga, poticanju stvaralaštva i razvojno-istraživačkog rada.

Uz to, znak „Lika Quality“ zaštićen je u državnom zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva. Može se dodijeliti isključivo proizvodima koji udovoljavaju sve zadane standarde i kriterije. Zainteresirani se mogu prijaaviti putem službenog Zahtjeva za korištenje Znaka.

Kako stoji u javnom pozivu, riječ je o znaku namijenjenom poticanju razvoja domaće proizvodnje temeljene na tradiciji, podizanju razine kvalitete lokalnih proizvoda, proizvodnih tehnologija i usluga, poticanju stvaralaštva, kreativnosti, izvornosti, razvojno-istraživačkog rada, inovacija i invencije, te promociji identiteta ličke i podvelebitske regije.

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje