IMENOVANJE

LAG Sava izabrala novog predsjednika

Agrovijesti
LAG Sava izabrala novog predsjednika Fotografija: Grad Zaprešić
Kako je istaknuo, krenut će s malim poljoprivrednicima za koje će biti raspisano deset natječaja vrijednih 15 tisuća eura.

Lovro Benčević novi je predsjednik LAG-a Sava. Ova odluka jednoglasno je donesena na izbornoj sjednici Skupštine, objavljeno je na gradskim stranicama.

Benčević u radu LAG-a sudjeluje od samih početaka, a bio je inicijator osnivačkog sastanka. "Jako sam ponosan što sam uspio dobiti povjerenje Skupštine za vođenje LAG-a. Dosadašnji posao odrađen je vrlo dobro, sredstva su ostvarena i na raspolaganju imamo gotovo 10 milijuna kuna koje moramo investirati u naše područje. To je izuzetno važan zadatak, jer tim novcem možemo podići ruralni razvoj našeg kraja. Na nama je odgovornost da kvalitetno usmjerimo taj novac", rekao je Benčević. Kako je istaknuo, krenut će s malim poljoprivrednicima za koje će biti raspisano deset natječaja vrijednih 15 tisuća eura. Nakon poljoprivrednika, naglasak će se staviti na društvenu infrastrukturu, i to kroz jedanaest potpora u iznosu od 33 tisuće eura.

Ovom prilikom podnijeto je i izvješće o radu LAG-a u protekloj godini, a predstavljen je plan za 2018. godinu. Prema riječima Maje Čičko, voditeljice LAG-a, najvažnije postignuće je potpisivanje ugovora za Mjere 19.2., 19.3. i 19.4., kroz koje je ostvareno, već spomenutih, gotovo 10 milijuna kuna. Od tog iznosa će 946 050 eura biti kroz natječaje podijeljeno građanima s područja LAG-a Sava. "U 2018. godini čeka nas animacija stanovništva, kao i puno radionica kojima ćemo stanovnike upoznati s načinima prijave na natječaje, ali i mogućnostima koje nudi LAG", rekla je Čičko.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje