Trgovina

Lidlov izvoz hrvatskih proizvoda lani dosegnuo 8,9 milijuna eura

Agrovijesti
Lidl Fotografija: Marijan Murat/dpa/DPA/PIXSELL
Lidl na europska tržišta najviše izvozi proizvode i usluge hrvatskih tvrtki PPK, Osatina, Alba, Dukat, Kandit, Meggle, Pan-Pek, PP Orahovica i Zdenka. Hrvatski proizvodi koje Lidl izvozi diljem Europe plasiraju se pod Lidlovim privatnim brendovima koji su kupcima na tim tržištima poznati.

Lidl je prošle godine ostvario izvoz hrvatskih proizvoda na inozemna tržišta u vrijednosti od 8,9 milijuna eura, dok je godinu dana ranije izvoz iznosio 5,7 milijuna, priopćio je taj trgovački lanac u utorak. Za rast izvoza hrvatskih proizvoda, poručio je Lidl, zaslužna je odlična suradnja s dobavljačima i kvaliteta proizvoda.

"Probojem Lidlove ponude na strana tržišta otvaraju se vrata i domaćim dobavljačima i hrvatskim proizvodima koji pronalaze svoje mjesto i u Lidlovim trgovinama diljem Europe i domovima brojnih europskih kupaca", poručio je taj trgovački lanac.

Lidl na europska tržišta najviše izvozi proizvode i usluge hrvatskih tvrtki PPK, Osatina, Alba, Dukat, Kandit, Meggle, Pan-Pek, PP Orahovica i Zdenka.

Hrvatski proizvodi koje Lidl izvozi diljem Europe plasiraju se pod Lidlovim privatnim brendovima koji su kupcima na tim tržištima poznati, a dio proizvoda se prodaje pod vlastitim hrvatskim brendovima.

Lidlovi dobavljači na ovaj način koriste Lidlovu mrežu za plasman svojih proizvoda u mnoge europske zemlje, zaključuje taj trgovački lanac.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje