Preko polja do Europe

Ljerka Puljić: U poljoprivredu smo uložili 5 milijardi kuna, te izgradili poziciju lidera u regiji

Agrovijesti
Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora, Koncern Agrokor Fotografija: Jurica Galoić/PIXSELL
Naš najveći angažman je u kooperaciji s proizvođačima suncokreta u Srbiji jer smo kroz Dijamant vlasnici najveće prerade suncokreta. Ti odnosi su odlični, oni su dugoročni i razvijeni na velikom obostranom povjerenju što i nama i kooperantima daje stabilnost u proizvodnji i cijelom odnosu dodanu vrijednost

Agrokor je u poljoprivredu investirao preko 5 milijardi kuna i to u sve njezine segmente; ratarstvo, povrtlarstvo, stočarstvo (proizvodnju i tov svinja, proizvodnju mlijeka, tov teladi). Takva ulaganja u poljoprivredi omogućila su Agrokoru da u relativno kratkom roku ostvari rezultate i u  prinosima i u ostaloj poljoprivrednoj proizvodnji na razinama boljim od prosjeka EU, što znači da smo uložili u tehnologije i proizvodnje koje su danas najkonkuretnije u Europi.

Paralelno s ulaganjima u vlastitu poizvodnju razvijali smo i kooperaciju; prvenstveno kooperaciju u povrtlarstvu i u stočarstvu kao i tradicionalno kooperaciju u ratarskoj proizvodnji. Podizanje kooperacije omogućilo nam je da u tom procesu prenosimo i znanja kooperantima te smo im omogućili da u vlastitoj proizvodnji postanu konkurentni.

Prvenstvno su ove investicije omogućile Agrokoru da u regiji stekne ugled i poziciju jedne od vodećih kompanija u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji, što nam je omogućilo širenje ovog posla u regiji.

Naš najveći angažman je u kooperaciji s proizvođačima suncokreta u Srbiji jer smo kroz Dijamant vlasnici najveće prerade sunocokreta. Ti odnosi su odlični, oni su dugoročni i razvijeni na velikom obostranom povjerenju što i nama i kooperantima daje stabilnost u proizvodnji i cijelom odnosu dodanu vrijednost.

Također, veliki smo ugovaratelji i otkupljivači povrća i u Srbiji i Hrvatskoj, prvenstveno u obliku svježeg i zamrznutog povrća za koje imamo najjače kanale za distribuciju u regiji. Dodatno, u regiji trgujemo s burzovnim robama poljoprivrednog podrijetla i tu smo značajan čimbenik u regiji. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje