Poslovi

Ljubljanske mlekarne proizvodit će Siggi's Skyr za cijelu Europu

Agrovijesti
Jogurt Fotografija: Pixabay
Lactalis, vlasnik Ljubljanskih mlekarni i Dukata, preuzeo je Skyr Siggi početkom 2018. godine, a nakon godinu dana testiranja, proizvodnja je povjerena Ljubljanskim mljekarama. Siggi jogurt će se ove godine proizvoditi za osam tržišta, osim u Sloveniji, za Veliku Britaniju, Portugal, Francusku, Belgiju, Nizozemsku, Italiju i Hrvatsku, a proizvodit će manje od 1.500 tona.

 Svojom suvremenom tehnološkom opremom i naprednim procesima u Lactalis Grupi, Ljubljanske mlekarne su u samom vrhu. 

Stoga ne čudi da su početkom godine upravo ovdje počeli proizvoditi brand islandskog desertnog jogurta Skyr Siggi za cijelu Europu.

Lactalis, vlasnik Ljubljanskih mlekarni i Dukata, preuzeo je Skyr Siggi početkom 2018. godine, a nakon godinu dana testiranja, proizvodnja je povjerena Ljubljanskim mljekarama. Siggi jogurt će se ove godine proizvoditi za osam tržišta, osim u Sloveniji, za Veliku Britaniju, Portugal, Francusku, Belgiju, Nizozemsku, Italiju i Hrvatsku, a proizvodit će manje od 1.500 tona.

Za jednu čašu siggi's skyra potrebno je do četiri puta više mlijeka nego za čašu običnog jogurta. Procesom cijeđenja, koji je karakterističan upravo za proizvodnju skyra, dobiva se gust jogurt bogat proteinima (s 14 do 16 g po porciji). Siggi's skyr ne sadrži umjetna sladila, boje i arome, a odlikuje ga 0% mliječne masti te 30% manje šećera u odnosu na druge voćne jogurte.

Nakon SAD-a siggis's skyr stigao je ove godine u Europu gdje je gotovo istovremeno lansiran u Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i Sloveniji, potom u Portugalu, a nedavno i u Australiji. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje