13. DANI HRVATSKIH SIREVA

Loborika je domaćin Dana hrvatskih sireva

Agrovijesti
Sirevi Fotografija: Pixabay
Naime, svake se godine mjesec dana prije manifestacije u suradnji sa Zavodom za mljekarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu održava ocjenjivanje proizvoda članica Udruge - hrvatske male mljekare.

Udruga – hrvatske male mljekare broji 13 članica. Od svog osnutka 2006. godine već trinaestu godinu zaredom organiziraju manifestaciju Dani hrvatskih sireva, čiji domaćin je jedna od članica udruge, a manifestacija se održava svake godine u drugom mjestu.

Ove je godine domaćin Vesna Loborika iz Loborike koja je ujedno i članica Udruge - hrvatske male mljekare od samih početaka, piše Glas Istre. Cilj manifestacije je promocija domaćih, kvalitetnih, autohtonih proizvoda članica udruge. Naime, svake se godine mjesec dana prije manifestacije u suradnji sa Zavodom za mljekarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu održava ocjenjivanje proizvoda članica Udruge - hrvatske male mljekare.

I ove su godine članice svoje proizvode poslale na ocjenjivanje, a rezultati će biti proglašeni na samoj manifestaciji koja će se održati 5. svibnja u Loborici, a ujedno će biti i dodijeljene pripadajuće medalje za kvalitetu proizvoda. Manifestacija "13. Dani hrvatskih sireva" počinje u 16 sati, a dodjela diploma za sireve i mliječne proizvode članica udruge, degustacija sireva na programu je pola sata kasnije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje