ULAGANJE U INFRASTRUKTURU

Lošinjska luka dobila lukobran vrijedan gotovo šest milijuna kuna

Agrovijesti
Fotografija:
Ovo je samo jedna u nizu investicija, istaknuo je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina

“Lošinj je važna točka naših investicija, a ovaj mol u luci Rovenska samo je jedna u nizu”, rekao je župan Zlatko Komadina tijekom boravka u Velom Lošinju. “U luci Rovenska, zajedničkim ulaganjem PGŽ i ŽLU Mali Lošinj u visini gotovo 6 milijuna kuna, postojeći lukobran produžen je za 25 metara, ugrađeni su priključci za struju i vodu, pa sada mještani kao i nautičari imaju siguran vez”, rekao je župan te dodao da praktički nema luke na području Lošinja gdje se ne gradi.

“Od Unija gdje su u tijeku radovi dogradnje luke vrijedni 36,8 milijuna kuna, tu je i kapitalni projekt dogradnje luke Mrtvaška, ovdje na Velom Lošinju gdje se gradi lukobran u dužini od 105 metara s dvije trajektne rampe za prihvat brodske linije u nacionalnom i međunarodnom prometu, uredili smo luke i na Susku i Iloviku. Puno se napravilo, a i dalje se puno radi na korist stanovnika Lošinja kao i njihovih gostiju”, rekao je Komadina.

Za kapitalne infrastrukturne projekte u lukama, prema riječima ravnatelja Filipa Balije, ŽLU Mali Lošinj povukla je 115 milijuna kuna iz EU fondova. “Ova investicija u luci Rovenska važna je za ovdašnje stanovnike koji su novi lukobran, sa svom pratećom infrastrukturom, čekali 180 godina. Sada su dobili nove sigurne vezove i još jednu zaštićenu luku u Velom Lošinju”, naglasio je Balija.

Zadovoljstvo uspješnim dovršetkom ovog lučkog projekta izrazila je i gradonačelnica Ana Kučić koja se zahvalila Županiji, Županijskoj lučkoj upravi i resornom Ministarstvu na svim ulaganjima u lučku infrastrukturu na području Malog Lošinja. (Primorsko-goranska županija)