Investicije

Mađarska investira 61 milijun eura u poljoprivredu, zaštitu okoliša i energetiku BiH

Agrovijesti
Investicije Fotografija: Thinkstock
Ambasador Mađarske u BiH Jozsef Negyesi informirao je direktora FIPA-e Gordana Milinića kako će Mađarska u BiH u 2016. godini u projekte zaštite okoline, poljoprivrede, turizma i energetike investirati 61 milijun eura

Ambasador Mađarske u BiH Jozsef Negyesi informirao je direktora FIPA-e Gordana Milinića kako će Mađarska investirati 61 milijuna eura u BiH u 2016. godini u projekte zaštite okoline, poljoprivrede, turizma i energetike.

Od FIPA-e se očekuje da mađarskim investitorima predstavi investicijske mogućnosti u BiH, posebno projekte iz navedenih sektora te da animira sve institucije u BiH koje sudjeluju u procesu privlačenja stranih investicija, a potencijalnim investitorima pruži punu podršku i pomogne u započinjanju njihove djelatnosti u BiH.

Milinić je obećao potpuni angažman svih kapaciteta FIPA-e i svu potrebnu pomoć za odabira projekata i lokacija i pokretanja djelatnosti mađarskih kompanija. Pozvao je ambasadora da zajedno ulože napore kako bi animirali zainteresirane mađarske investitore da uspješno realiziraju njihove investicije u BiH.

Obavijestio je također ambasadora o promotivnoj kampanji Invest in BiH koju je FIPA već pokrenula te o mogućnosti pripreme promotivnih spotova koji bi bili orijentirani na mađarske investitore.

Ambasador Negyesi informirao je direktora Milinića o skorom proširenju poslovanja  kompanije Wizz Air na sarajevski  aerodrom i otvaranju novih aviolinija, posebno linije Sarajevo-Budimpešta. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje