Nagrada

Malvaziji Agris srebrna diploma

Agrovijesti
Malvaziji Agris srebrna diploma Fotografija: AGRIS FB
Osim nagrađene istarske malvazije, u vinariji Agris ovih dana za tržište pripremaju i graševinu iz vinogorja Kutjevo

Iako najmlađi sudionik 8. međunarodnog natjecanja Svijet malvazija, vinarija Agris iznenadila je kvalitetom svježe malvazije i za svoje prvo komercijalno vino iz berbe 2015. osvojila Srebrnu diplomu i 83 boda međunarodnih kvalificiranih degustatora, piše Poslovni dnevnik.

„Veseli me što su ugledni međunarodni enolozi i sommelieri prepoznali kvalitetu naše malvazije već u prvoj godini komercijalne proizvodnje. Projekt Agris od samog početka postavili smo prilično ambiciozno. Vinariju smo opremili suvremenom opremom, grožđe dolazi iz vrhunski njegovanog vinograda, a ekipa stručnjaka na čelu s glavnim enologom Miodragom Hruškarom odrađuje stručni dio posla. U proizvodnji naše prve malvazije pomogao nam je vinski enfant terrible Bruno Trapan, kojem smo posebno zahvalni na nesebičnoj pomoći i savjetima. Ipak, najveći dio posla u samoj vinariji odradili smo moj suprug Boris i ja uz podršku naših kćeri Vane i Petre“, izjavila jeJadranka Lešić, vlasnica Agrisa nakon preuzimanja Srebrne diplome Svijeta malvazije u Poreču.

Malvaziji Agris srebrna diploma

Razvijati partnerstva s najboljim hrvatskim vinogradarima, poštivati njihovo iskustvo i trud, održavati najviše standarde kvalitete u preradi i svojim kupcima osigurati proizvod najviše kvalitete, misija je tvrtke Agris od koje, kažu, u ovoj tvrtki nikada neće odustati. Svaka Agris butelja proizvodi se uz uvjerenje da je vino puno više od fermentiranog soka grožđa, da predstavlja centar novih prijateljstava, pratnju obiteljskih svečanosti i neizostavni dio gurmanskih užitaka. Spoj gastronomije i vina područje je od posebnog interesa stručnjaka okupljenih oko projekta Agris, pa ne čudi da se ova vina danas prodaju u vodećim hotelima i restoranima Kvarnera i Zagreba.

Više pročitajte na poslovni.hr.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje