MANIFESTACIJA

Manifestacija „100% zagorsko“ ove godine dolazi u Pulu

Agrovijesti
Izložba authtonih hrvatskih proizvoda na Markovom trgu, Zagorski mlinci Fotografija: Morana Begač
Riječ je o dvodnevnoj manifestaciji koja se u Zagrebu održava već sedam godina, a u Rijeci posljednje četiri godine te okuplja izlagače koji svojim proizvodima i uslugama predstavljaju ono najbolje što Zagorje ima za ponuditi.

U prostorijama Istarske županije starski župan Valter Flego i zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci zajedno sa svojim suradnicima primili su župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara te su zajednički najavili manifestaciju pod nazivom „100% zagorsko“ koja će se u lipnju po prvi put održati u Puli.

Riječ je o dvodnevnoj manifestaciji koja se u Zagrebu održava već sedam godina, a u Rijeci posljednje četiri godine te okuplja izlagače koji svojim proizvodima i uslugama predstavljaju ono najbolje što Zagorje ima za ponuditi.

Istarski župan Valter Flego zahvalivši na radnom posjetu, podsjetio je kako je u rujnu prošle godine Istarska županija bila županija partner na jubilarnom 25. Zagorskom gospodarskom zboru na kojemu su sudjelovali istarski gospodarstvenici i obrtnici. „Drago mi je što će u Istri i Puli održati ova sjajna manifestacija koja će osim same prezentacije autohtonih proizvoda krapinske županije biti i prilika za razmjenu iskustva naših poduzetnika, gospodarstvenika, ali i turističkog sektora“, istaknuo je župan Flego.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci zahvalila je županu Krapinsko-zagorske županije na interesu i inicijativi da se manifestacija „100% zagorsko“ održi upravo u Puli čime će se dodatno obogatiti turistička ponuda grada u lipnju kada se i planira otvorenje dvodnevne manifestacije.

 „Naša je intencija kroz promociju Zagorja kao turističke destinacije, spojiti ljude naših dviju županija i na gospodarskom planu kako bi izvidjeli mogućnosti za još bolju suradnju i eventualnu zajedničku prezentaciju naših proizvoda na različitim tržištima stoga mi je drago da će u sklopu manifestacije biti uključene i naše dvije gospodarske i obrtničke komore. Gdje god idemo, provodimo i jedan projekt pod nazivom „Dajmo djeci korijene i krila“ gdje darujemo dječje vrtiće s autohtonim igračkama iz Marije Bistrice koji su na zaštićenoj listi nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a stoga ćemo i u Puli darovati komplete igračaka dvaju dječjih vrtića. Također, Gradu Puli darovat ćemo i glazbene orgulje koje udaraljkama intoniraju prve stihove državne himne“, kazao je župan Kolar.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje